Seat ha posat en marxa aquest dijous un procés participatiu per posar nom al germà gran de l'Ateca i de l'Arona, el SUV de fins a set places que l'automobilística catalana fabricarà a Alemanya i que arribarà als concessionaris el 2018. Fins el 22 de juny, tothom qui ho vulgui podrà proposar un nom amb la condició indispensable que sigui un lloc de l'estat espanyol, fàcil de pronunciar en diferents llengües i que transmeti els valors de la marca. Posteriorment, l'equip de 'naming' de Seat farà una preselecció de tres noms com a mínim que es presentaran al Saló de Frankfurt el 12 de setembre i que es podran votar fins el 25 de setembre. El nom guanyador es coneixerà abans del 15 d'octubre. Tothom qui vulgui participar al procés de selecció ho pot fer al web seat.es/busconombre.

El president de Seat, Luca de Meo, ha explicat que davant l'allau de propostes de nous noms -més de 500- que van rebre en anunciar el llançament del nou SUV, van decidir "redefinir" el procés habitual per "involucrar els seguidors de la marca" en el complex procés de posar nom a un nou producte.

De Meo, que ha destacat que és el primer cop en la seva història que Seat obre un procés similar, ha convidat tothom a participar-hi amb l'única condició que els noms a proposats siguin llocs de la geografia espanyola. "Pensem en rius, muntanyes o un edifici singular sempre que es trobin en territori espanyol", ha destacat.

El nou SUV de grans dimensions de Seat serà el 14 model amb nom extret de la toponímia espanyola des que el 1982 va sortir el Ronda al mercat. Després han seguit l'Ibiza, el Màlaga, el Marbella, el Toledo, l'Inca, l'Alhambra el Córdoba, l'Arosa, el León, i els dos més recents; l'Ateca i l'Arona.