El concessionari oficial Kymco, Robert Motos, de Manresa, va posar a disposició de Regió7 una unitat del nou model Kymco AK550, ja disponible per un preu de 9.949 euros, amb un any d’assegurança amb robatori inclosa.

La marca taiwanesa ha aplicat tot el que ha après en els seus 50 anys d’història, i ha fet un pas més i ha creat el seu model més efectiu i ràpid.

Les claus les trobem en el seu poderós i nou propulsor bicilíndric, que desenvolupa 53,7 CV, i en un parell cicle de luxe amb un xassís d’alumini, sense cap mena de dubte som davant d’un producte molt competitiu que ens ha sorprès gratament per totes les seves possibilitats; tecnologia, rendiment, qualitat i imatge en un mateix producte. El primer que sorprèn en arrencar-la és el seu so, greu i suggerent.

El seu equipament de sèrie és molt complet i inclou: doble mode de conducció Full/Rain (seleccionats des del botó Mode), instrumentació TFT, punys amb calefacció (3 intensitats diferents), il·luminació Full Led, sensor de pressió de pneumàtics, clau de proximitat, el parabrisa és regulable en alçada (dos nivells, manualment), doble guantera (la de l’esquerra amb entrada USB), fre d’estacionament manual, seient esportiu amb recolzament lumbar, amortidor hidràulic, bagul amb capacitat per a un casc integral i diversos objectes i connectivitat Noodoe mitjançant l’smartphone.

Kymco Noodoe

El Kymco AK550 està equipat amb el nou sofisticat sistema d’integració d’Internet a l'escúter mitjançant una connexió Bluetooth mitjançant el mòbil. Un cop integrada l’aplicació, espera que t’hi apropis i quan ho fas el quadre s'encén; tot i que el contacte està tret, arranques i la pantalla central del quadre et saluda mostrant la teva foto preferida, de manera personalitzable, i pot informar del temps que fa i de la previsió, pot mostrar una brúixola intel·ligent, pot buscar benzineres properes, incorpora un localitzador via GPS, i inclús durant les parades (semàfors, per exemple) et diu si tens trucades perdudes, missatges o actualitzacions a les xarxes socials.

El bastidor de la Kymco AK550 recorre a una estructura de doble biga d’alumini (amb motor portant per augmentar la rigidesa del conjunt) amb un pes minimitzat i aconsegueix que al final sigui de només 13,5 kg. El robust basculant també és d’alumini, ancorat directament al motor i disposa d’un únic amortidor horitzontal, el parell cicle es completa amb una forquilla invertida (a la dreta amb molla, a l’esquerra amb hidràulics) de 41 mm i doble tija.

També cal destacar les imponents pinces davanteres radials Brembo, i sobretot ressalta el seu cor bicilíndric amb 53,7 CV a 7.500 rpm, sofisticat motor d’alumini amb injecció electrònica Siemens, i és l’únic que empalma dos blocs independents: el davanter, per al grup termodinàmic, i el posterior, per a la transmissió.