El cotxe que va marcar un abans i un després en la història moderna de Mercedes-Benz, el que va rejovenir la marca per dins i per fora i que va atreure nova clientela, va ser la gran revolució de la marca alemanya i segueix sent un vehicle ben present. El Classe A no només segueix tenint tots aquests aspectes que l’han convertit en un mite, sinó que amb el temps els ha potenciat i millorat.

El disseny, una de les claus de l’èxit, és més atractiu que mai. És atlètic a primera vista, amb un atrevit faldó davanter, una estilitzada silueta lateral i una contundent saga, que incorpora opcionalment pilots posteriors LED integrals. L’esportivitat també és present en un interior elegant i sofisticat. L'habitacle presenta un nivell d'acabat envejable en tots els seus detalls. El disseny, a més de donar-li un aspecte molt atractiu, permet que totes les funcions estiguin a ple abast del conductor, la qual cosa optimitza una qualitat de vida a bord ja per si mateixa excepcional en qualsevol de les àmplies places d'aquest vehicle.

Un altre aspecte fonamental en el confort dels usuaris és la gran insonorització de l'habitacle, a més dels moderns sistemes d’infoentreteniment. N'hi ha prou amb una connexió via USB perquè la pantalla principal de 20,3 centímetres es converteixi en una extensió de l’smartphone gràcies al sistema Comand Online. D'aquesta manera es gaudeix de la millor oferta multimèdia, en un entorn totalment digitalitzat i amb un maneig senzill i intuïtiu per a qualsevol tipus d'usuari.

Vam tenir l'ocasió de provar el model 200d amb el motor dièsel 2.2 de 136 CV. D'aquest propulsor destaquem la seva increïble combinació de potència i eficiència, ja que la seva resposta a qualsevol règim de voltes és molt contundent, i registra un consum mitjà de tan sols 3,8 l/100 km.Un dels grans culpables d'aquesta eficiència i artífex de l'agradable i confortable conducció que ofereix el Classe A de Mercedes és el canvi automàtic de doble embragatge 7G-DCT.

Aquesta transmissió brinda canvis ràpids i suaus de relació sense interrupció de la força de tracció. Si a això hi sumem els quatre programes Eco, Confort, Sport i Manual, que formen part de Dynamic Select, s'obté un cotxe que és capaç d'adequar la seva conducció als gustos, preferències i necessitats del conductor a cada moment.