La marca coreana Hyundai ha anunciat l'arribada de la quarta generació del seu SUV més polivalent, el Santa Fe. Tot i que serà presentat oficialment al proper saló de Ginebra, hem pogut conèixer les principals novetats d'aquest nou model.

Estètica moderna i elegant

El disseny del nou SUV mostra notables similituds amb el seu germà petit, el Kona. Així, també disposa dels característics fars bessons i la graella davantera en forma de cascada, trets distintius de tota la gamma de tot camins de la marca.

De fet, tant en la graella frontal com en bona part del vehicle hi trobem detalls cromats que accentuen la imatge prèmium que desprèn el nou Santa Fe.

Més espai i qualitat

Respecte de l'anterior generació, el nou SUV és 1 centímetre més ample (1,89 metres) i 8 més llarg (4,77). A més, la distància entre eixos també ha crescut notablement i se situa en 2,76 metres, pel que la marca assegura que els passatgers podran gaudir de més comoditat.

A més, malgrat tenir una cintura elevada que el dota d'un aspecte musculós i robust, la visibilitat també ha millorat respecte de l'anterior Santa Fe.

El nou SUV continua oferint una configuració de 5 o 7 places i el maleter passa dels actuals 585 litres fins a un total de 625, la qual cosa el situa entre els millors del seu segment.

Una tecnologia millorada

La dotació tecnològica del nou Santa Fe incorpora elements de seguretat activa de darrera generació, en el que la marca anomena el Hyundai Smart Sense. Així, les principals novetats les trobem en l'alerta de passatgers a les places posteriors (Rear Occupant Alert), o en el Safe Exist Assist (que avisa el passatger de la presència d'un vehicle en el moment d'obrir una porta). A més, no falten altres elements com l'assistent de llum de carretera, el control de creuer adaptatiu, la càmera posterior amb assistència a l'estacionament, l'avisador d'angle mort i de canvi involuntari de carril o la detecció frontal de vehicles amb frenada d'emergència automàtica.

Com sol ser habitual, el sistema multimèdia disposa d'una pantalla tàctil de 7 polzades i compatibilitat amb Android Auto i Apple CarPlay.

Tres motors dièsel i un de benzina

L'oferta mecànica del nou Santa Fe aposta decididament pel dièsel mitjançant tres mecàniques, dues 2.0 que ofereixen 150 i 187 cavalls i una 2.2 de 197 cavalls. Pel que fa al motor benzina, aquest és un 2.4 de 185 cavalls.

Finalment, en funció de la versió escollida els motors poden anar combinats amb una caixa de canvis manual de 6 velocitats i tracció davantera o total HTRAC o amb un canvi automàtic amb convertidor de par de 8 velocitats.