El Grandland X és un cotxe pensat i fet en gran, i així ho entén el públic, que en la seva majoria es decanta per als acabats més exclusius a l'hora d'adquirir un vehicle. És per això que la firma Opel ha pensat en aquests clients i ha creat una versió que porta inclosa de sèrie els extres disponibles més exclusius i que s'anomena Ultimate.

Aquest acabat inclou: tapisseria mixta de tela i símil de cuir amb seients ergonòmics esportius amb certificació AGR per al conductor i l'acompanyant, llantes d'aliatge bicolor de 19 polzades, sistema d'obertura i arrencada sense clau, obertura del maleter amb mans lliures, control electrònic de la velocitat de creuer, sostre negre, fars davanters amb sistema d'il·luminació adaptativa AFL Full Led, pilots posteriors tipus LED, retrovisores exteriors elèctrics i tèrmics en color carrosseria, sistema Navi 5.0 IntelliLink (2 ports USB, Bluetooth amb audiostreaming, 6 altaveus, MP3, pantalla a color tàctil de 8 pulzades, control per veu, projecció smartphone en pantalla (Apple CarPlay/*Android Acte). També té interface per a iPod, antena de tauró, assistent d'aparcament davanter i posterior, climatizador digital bizona, alerta de canvi involuntari de car-ril i detector de senyals de tràfic, entre molts altres elements.

La versió Ultimate es combina, de moment, amb el motors 1.2 turbo de gasolina de 130 CV. A partir de juliol també estarà disponible amb el nou 1.5 dièsel de 130 CV i amb el motor 2.0 dièsel de 177 CV.

Aquest últim cotxe, vam tenir l'oportunitat de provar-lo en primícia durant la presentació del model a Sant Sebastià, al País Basc. Acoblat a un canvi de marxes automàtic de tipus convertidor de parell de vuit relacions, aquesta mecànica ofereix un gran rendiment i mou amb gran soltesa el voluminós tot camí de la marca alemanya.

A més, treballa d'una manera bastant silenciosa, la qual cosa, unida al gairebé inapreciable salt entre marxes decanvi, aconsegueix una conducció tan senzilla com plaent.

Finalment, cal destacar que incorpora un motor molt eficient, amb una mitjana de només 4,8 l/100 km, segons informa la mateixa marca. A més, Opel ha avançat que l'any 2019 el Grandland X estrenarà el seu primer motor híbrid amb sistema de tracció integral intel·ligent.