El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació dels treballs per instal·lar elements de seguretat per a motoristes en vuit carreteres arreu del territori per un import d´1,7 milions d'euros. Principalment, les tasques consistiran en la implantació de pantalles (faldons) de protecció en barreres metàl·liques existents i també es preveu la substitució de barreres o la instal·lació de nous trams de barreres metàl·liques amb faldons. En conjunt, s´actuarà en més de 26 quilòmetres de barreres.

En els treballs també s´inclouen actuacions com la millora de sistemes de drenatge -mitjançant la formació de cunetes remuntables-, l´eliminació de possibles obstacles propers a la calçada, les millores de la senyalització vertical i horitzontal o la formació d´elements reductors de velocitat.

Les carreteres sobre les quals s´actuarà s´han determinat a partir d´una anàlisi de l´accidentalitat en què s´han vist implicades motocicletes o ciclomotors durant els últims cinc anys. En concret, aquestes vies són BP-1417 (carretera de l´Arrabassada), BP-1503 (carretera de Rubí a Terrassa), BV-2115 (carretera de Vilanova i la Geltrú a l´Arboç), C-14 (carretera de Salou a Reus i la Selva del Camp), C-59 (carretera de Palau-solità i Plegamans a Caldes de Montbui), C-246a (travessera de Vilanova i la Geltrú), C-462 (carretera de Solsona a l´embassament de la Llosa de Cavall) i la GI-682 (carretera de Palafolls a Lloret de Mar i a Tossa de Mar).

Aquesta actuació s´emmarca en els campanyes periòdiques de millora de la seguretat viària que porta a terme el Departament per disminuir l´accidentalitat del col·lectiu de motoristes. Les obres començaran a finals d´any i tindran un termini d´execució previst de quatre mesos.