Al llarg de més de 40 anys el BMW Sèrie 3 ha venut més de 15 milions d'unitats a tot el món. Coincidint amb el Saló de París, la marca bavaresa ha presentat la setena generació de la seva berlina més coneguda, que ara és més llarga (4,70 m), més ampla (1,82 m) i més alta (1,44 m).

El disseny exterior del model presenta un seguit de canvis que el fan més atractiu, com ara la nova graella en forma de ronyó, els nous fars davanters i posteriors i els para-xocs, mentre que l'interior s'adapta al nou llenguatge de disseny de la marca amb una instrumentació digital Live Cockpit de doble pantalla -una de 10,25 polzades i una altra de 12,3- i uns controls de la climatització integrats a les sortides d'aire. La distància entre eixos s'ha vist augmentada, la qual cosa millora el comportament i augmenta l'espai disponible per als ocupants. El fet que l'interior tingui més amplitud, sumat a un maleter de 480 litres, fa del nou Sèrie 3 una berlina elegant i pràctica.

Molta tecnologia

Els tres nivells d'equipament disponibles -Sport, Luxury i M Sport- oferiran una gran quantitat d'elements tecnològics, com ara el sistema de so signat per Harman Kardon, el sistema d'alerta de col·lisió, la frenada d'emergència, el control de creuer actiu o els sistemes d'advertència de trànsit creuat i d'encreuaments de carreteres. A més, estarà disponible el sistema Driving Assistant Professional, que disposa de l'assistent de canvi de carril, la protecció de col·lisió lateral i l'ajuda de maniobra evasiva. Treballant conjuntament amb el sistema d'ajuda a l'estacionament -que pren el control de la direcció, l'acceleració, la frenada i fins i tot la marxa engranada per entrar o sortir d'un aparcament- o l'assistent de marxa enrere, el nou Sèrie 3 s'aproparà a la conducció autònoma.

L'interior completament digital es veu complementat per un Head-Up Display millorat i per un element que s'estrena en la nova berlina: el BMW Intelligent Personal Assistant, un assistent digital que respon a l'usuari quan aquest diu en veu alta les paraules «Hola, BMW». Aquest element permet al conductor conèixer informació sobre el funcionament de les diverses funcions del cotxe, l'estat actual del vehicle o fins i tot respondre preguntes, com ara la quantitat de missatges que es tenen al mòbil.

Cinc propulsors diferents

El nou model s'estrenarà amb dos motors de gasolina i dos dièsel de quatre cilindres i un dièsel de sis cilindres. Els de gasolina seran els 320i de 184 CV i 330i de 258, mentre que els dièsel seran els 318d de 150 CV, 320d de 190 CV i 330d de 265 CV, i aquest darrer és l'opció de sis cilindres. A més, des d'un inici serà possible escollir, per a la versió 320d, la tracció total xDrive.

Finalment, el comportament de la nova berlina promet ser exemplar gràcies a un repartiment de pesos perfecte de 50:50, uns amortidors amb funció de desplaçament -emprats per primer cop en un model de la marca-, un centre de gravetat més baix i una direcció i sistema de frenada millorats. El preu de partida del nou Sèrie 3 serà de 46.900 euros, tot i que amb descomptes promocionals podrà apropar-se als 40.000.