Quan es planteja la compra d´un vehicle de segona mà, és habitual buscar un cert assessorament per tractar de realitzar una compra segura, ja que adquirir un vehicle que ha passat per unes altres mans sempre genera un cert nivell de desconfiança. Ara fa uns dies explicàvem els cinc consells principals a l´hora d´adquirir un vehicle d´aquest tipus (https://www.regio7.cat/vida-i-estil/2018/11/02/5-consells-principals-lhora-comprar/507423.html) per tractar de minimitzar aquesta desconfiança, però el que no és tan habitual és assessorar-se quan es té la intenció de comprar un cotxe nou, ja que el fet que estrenem vehicle i que aquest disposi d´una garantia oficial transmet una gran confiança al comprador. Amb tot, a l´hora de realitzar aquesta operació també s´han de tenir presents una sèrie de consells per encertar amb la compra, que tot seguit us exposem:

Determinar el nostre pressupost

El món del motor està molt influenciat per les modes, ja que l´automòbil no només és una eina que ens porta del punt A al punt B, sinó que pot arribar a ser una eina d´estatus social. Per aquest motiu molts compradors es deixen portar per les modes i acaben comprant un cotxe que no s´adapta a les seves necessitats. Així, resulta imprescindible determinar la quantitat de diners que estem disposats a invertir en la compra del vehicle, ja que en la majoria d´ocasions representarà una despesa mensual fixa durant molts mesos, i és molt important evitar adquirir un producte que no puguem pagar.

El vehicle s´ha d´adaptar a les nostres necessitats

Aquest segon consell està estretament relacionat amb el primer, i és que un cop tinguem determinada la quantitat màxima que podem destinar a comprar un vehicle cal reconèixer quines necessitats tenim i per a què farem servir el nostre automòbil. De nou -i potser amb més èmfasi que en el primer cas- cal allunyar-se de les modes i determinar el segment de vehicles que ens és convenient. És a dir: si algú vol adquirir el seu primer vehicle una de les millors opcions serà, amb molta probabilitat, un vehicle petit (urbà o utilitari) amb un motor que no superi els 100 CV, tant per gaudir d´un estalvi a nivell econòmic (preus d´assegurances, benzina o impostos) com per a aprendre a conduir amb facilitat.

Si, per contra, algú vol un vehicle per viatjar esporàdicament i fer un ús mixt del vehicle entre ciutat i carretera, una de les millors opcions és un compacte. En cas que l´autopista sigui l´entorn que més freqüentem, probablement una berlina s´adapti a les nostres necessitats; si ens cal espai per a viatjar en família, hauríem de comprar un monovolum, i si hem de transitar per superfícies no asfaltades, la millor opció serà un tot terreny. I on s´encabeixen els tot camins en aquesta equació? Doncs aquest segment acostuma a estar més proper a la circulació d´un turisme que no a la d´un tot terreny, de manera que només caldrà determinar la quantitat d´espai que necessitem per escollir el SUV que més ens interessi del mercat.

Comparar diverses ofertes

Un cop tinguem determinada la quantitat de diners que estem disposats a destinar en un vehicle nou i sapiguem quin tipus de cotxe necessitem, és l´hora de dirigir-se al concessionari per a comparar les millors ofertes. És fonamental no deixar-se portar per les emocions i les ganes d´estrenar vehicle, ja que sovint es produeixen diferències notables de preu entre concessionaris, i cal informar-se sobre els terminis d´entrega i la possible existència d´unitats en estoc.

A més, habitualment es pot negociar amb els comercials de la marca i arribar a un acord econòmicament beneficiós per a totes dues parts que inclogui equipar el nostre vehicle amb elements opcionals, el motor que millor s´adapti al nostre quilometratge anual o la versió més adient.

Provar el vehicle

A l´hora d´adquirir un cotxe de segona mà sembla evident que cal provar-lo per assegurar-se que tot funcioni correctament, però quan es tracta d´un vehicle nou aquesta operació no sembla tan evident perquè se suposa que, en ser una unitat completament nova, no tindrà cap problema. Efectivament, la unitat a estrenar no hauria de donar cap problema al comprador, però abans de decidir-se definitivament a adquirir un vehicle nou (i més tenint en compte la importància econòmica de la decisió) és necessari provar el vehicle per assegurar-se que s´adapta a la nostra manera de conduir i que ens agrada la disposició dels elements del seu interior. Al final, l´habitacle és la zona on més hores passarem en el nostre automòbil, i és fonamental que ens agradi.

Aquest consell es fa extensible a la nostra unitat definitiva, ja que un cop estrenem el vehicle hem d´estar atents a qualsevol possible element defectuós per a realitzar la reparació o el canvi necessari.

Assegurar-se que tot el tràmit econòmic i d´entrega es realitza correctament

Finalment, si hem decidit quin vehicle necessitem, la seva prova ens ha convençut i el preu ens sembla adient, és l´hora de realitzar la compra. Si tenim la intenció de finançar el vehicle és important comparar diverses entitats bancàries per assegurar-se que paguem la menor quantitat d´interessos possible. També és fonamental esbrinar si el concessionari té algun tipus de descompte o bonificació econòmica a l´hora de contractar l´assegurança o de realitzar les revisions del vehicle.

Si tot això ens sembla encertat i donem el pas definitiu, només quedarà seguir de prop que es compleixin els terminis d´entrega del vehicle i que aquest disposi de les especificacions exactes que hem demanat. Si la operació finalitza amb èxit, enhorabona, ja podem estrenar el nostre flamant vehicle nou.