A l'hora d'adquirir un vehicle s'ha de tenir present en tot moment de quin tipus de vehicle es tracta. Però en aquesta ocasió no ens estem referint al segment del vehicle, el motor o l'equipament, sinó a la categoria comercial que ostenta, ja que habitualment les múltiples denominacions donen lloc a confusió.

Vehicle nou

Sens dubte, és la categoria més senzilla, ja que aquest tipus de vehicles són completament nous, generalment adquirits a concessionaris oficials de la marca, sense matricular i amb un número de quilòmetres insignificant (els necessaris per a realitzar el transport del vehicle des de la fàbrica al concessionari). Evidentment, el seu estat de conservació ha de ser perfecte. Si adquirim un vehicle d'aquestes característiques, el podem demanar a la fàbrica amb les especificacions que vulguem o podem escollir-lo d'entre les unitats en estoc que es trobin al concessionari, de manera que la disponibilitat serà immediata però no podrem personalitzar-lo al nostre gust.

Vehicle de quilòmetre zero

La única diferència entre un vehicle nou -ja sigui demanat a fàbrica o es tracti d'una unitat en estoc- i un vehicle quilòmetre zero és que aquest darrer està matriculat. Generalment els concessionaris matriculen unitats per tractar d'arribar als objectius comercials, però cal tenir present que un vehicle d'aquesta categoria és exactament igual que un vehicle nou, tant pel quilometratge (hauria de ser inferior a 100 km) com per l'estat de conservació o la garantia.

Vehicle de gerència

Tot i que el número de quilòmetres d'aquests vehicles no acostuma a superar els 10.000, ja són considerats vehicles usats. Acostumen a ser els vehicles amb els que es realitzen les proves de conducció, i fins i tot els poden fer servir els treballadors dels concessionaris, de manera que acostumen a tenir una antiguitat d'entre sis mesos i un any. El seu estat de conservació sol ser gairebé perfecte, i resulta una gran opció a l'hora d'adquirir un vehicle pràcticament nou a un preu força més econòmic.

Vehicle semi-nou

Són l'esglaó superior al dels vehicles de gerència, ja que acostumen a tenir una antiguitat d'entre un i dos anys i un quilometratge que se situa entre els 15.000 i els 25.000 km. No és tan habitual que pertanyin al personal del concessionari, sinó que generalment procedeixen d'empreses de lloguer de vehicles. El seu estat de conservació acostuma a ser bo, però no resulta tan perfecte com en els casos anteriors. Com a contrapartida, el seu preu acostuma a ser molt competitiu.

Vehicle de segona mà

La darrera categoria que ens ocupa és també la més extensa, ja que tots els vehicles que no s'adapten a les característiques anteriors s'engloben dins d'aquest segment. Poden estar a la venda mitjançant una empresa o un particular, han tingut un propietari -com a mínim-, acostumen a tenir més de dos anys i el seu estat de conservació o quilometratge no està establert de cap manera. Evidentment, el seu major atractiu es troba en el preu.