El Citroën Space Tourer suma dues noves versions camperitzades amb tot el que es necessita per fugir de la ciutat i gaudir al màxim del temps lliure amb tota la família. El model de la marca francesa rep noves versions camperitzades amb les quals eleva encara més la seva extensa oferta. Aquest model està disponible amb diferents longituds (des dels 4,60 m de la talla XS fins als 5,30 m de la talla XL), versions (Business, Feel, Shine, Business Lounge i sèrie especial Rip Curl) i diversos dissenys per a l'interior, amb fins a nou places.

Les versions Camper les signa la prestigiosa marca Tinkervan, i disposen de dues variants. La més accessible, anomenada Junior, es comercialitza en les talles M i XL i gaudeix al seu interior de dos llits: un d'1,58 x 1,20 metres per a nens, i un altre per a adults, d'1,58 x 1,95 metres. Tots dos se situen sobre el maleter i els seients de la tercera i la segona fila, i es munten i desmunten en menys de 5 minuts. No només destaquen per la seva facilitat de muntatge, sinó que també ho fan pel seu confort gràcies a la utilització de matalassos d'escuma viscoelàstica d'alta densitat. També disposa de mobles laterals ignífugs, que aprofiten els punts d'ancoratge del vehicle per a una subjecció perfecta.

Gran llista d'accessoris

Més enllà dels llits, aquest model gaudeix d'altres serveis, com ara una taula plegable d'ús interior i exterior, seients davanters giratoris i una dutxa elèctrica de 12v amb 12 litres de capacitat.

Per si tot això no fos suficient, els més aventurers poden adquirir la versió Màster, que suma principalment un sostre elevable que permet albergar un llit suplementari de 2 x 1,30 metres. En aquest espai els usuaris gaudiran d'un confort extraordinari gràcies a un somier d'alumini amb discos flexibles ergonòmics, així com d'unes vistes i una ventilació insuperables en emprar dues finestres amb mosquitera i una finestra d'hivern. També es fa servir una calefacció auxiliar de gasoil Webasto amb programador i kit d'altura, a més d'un inverter Waeco PP 602 de 550 W.

Juntament amb aquest complet equipament, el Citroën Space Tourer Camper ofereix una àmplia gamma d'accessoris, entre els quals destaquen la nevera de 31 litres Compressor, una presa exterior de 220 v, un portabicicletes de porta, la xarxa protectora per a nens i el llit infantil, ubicat a la cabina. A tot això cal sumar-hi una infinitat d'espais portaobjectes i una gran capacitat de càrrega.

Malgrat gaudir de tot aquest equipament i del sostre elevable més alt de la seva categoria, l'Space Tourer no deixa de ser un model totalment recomanable per a un ús diari, i un cop acabada l'aventura no cal témer pels estacionaments subterranis, ja que la seva altura d'1,90 metres (1,98 m amb sostre elevable) està pensada per poder baixar les rampes amb total tranquil·litat i aparcar fàcilment sense por de topar als sostres més baixos.

Els clients també tenen diferents opcions a l'hora de triar una motorització per a l'Space Tourer. Tots els propulsors disponibles són dièsel amb tecnologia HDI, i desenvolupen potències de 100, 120, 150 i 180 cv. Aquest darrer disposa del nou canvi de marxes automàtic EAT8 de vuit relacions, que vam tenir ocasió de provar durant la presentació i del qual destacaríem la suavitat i bon esglaonament.

Tecnologia punta

No menys àmplia és l'oferta tecnològica, ja que pot incorporar fins a 15 sistemes d'ajuda i assistència a la conducció, aspecte força inusual en aquest tipus de vehicles. Equipa, per exemple, el sistema Active Safety Brake (que activa automàticament la frenada d'emergència en cas de risc imminent de col·lisió), la il·luminació amb fars intel·ligents Smartbeam (que regulen el canvi de llums de carretera a il·luminació d'encreuament per evitar enlluernaments a altres conductors) o l'Alerta d'Atenció del conductor i l'indicador de descans recomanat, entre d'altres.

El Citroën Space Tourer més accessible està disponible des de 23.590 euros, però sens dubte l'oferta més interessant de la gamma és l'SpaceTourer BlueHDi 120 S & S by Tinkervan, amb un equipament supercomplet, des de 38.990 euros.