Skoda ha renovat recentment el Fabia, tant en la versió compacta com en la familiar Combi,i l'ha dotat d'un encertat redisseny de l'exterior i interior, i li ha atorgat més equipament i tecnologia d'avantguarda en diferents apartats.

Els canvis més aparents en el renovat Fabia són, evidentment, els introduïts en el disseny exterior. El més notable és la introducció de fars del davants i del dar-rere, que a partir d'ara poden disposar de tecnologia led. El nou frontal té, a més, un para-xocs redissenyat, que incorpora a més fars antiboira i una nova graella del radiador en forma de bresca d'abelles. El para-xocs del darrere també ha estat renovat, així com les llantes d'aliatge, disponibles en 15, 16, 17 i 18 polzades.

L'interior, per la seva banda, té nombrosos elements de disseny revisats. El quadre de comandaments, per exemple, és completament nou i els acabats s'han beneficiat d'una completa actualització, com és el cas de la consola i els seients. Un altre aspecte optimitzat a l'interior és el tecnològic, amb una notable millora en seguretat i confort dels ocupants. Ara disposa d'Assistent d'Angle Mort i Alerta de Trànsit Posterior, a més de nombrosos detalls Simply Clever de Skoda, com ara el suport per a tauletes, els ports USB als reposabraços o la llanterna led al maleter.

Dos nous acabats

Dos nous acabatsTots els elements anteriorment descrits s'integren en els diferents acabats que la firma txeca ofereix per al renovat Fabia, que suma dos nous nivells: Like i Color Concept. L'acabat Ambition és el d'accés a la gamma, però, tot i així, ja incorpora un complet equipament de sèrie. L'Style és l'acabat immediatament superior, amb un equipament exclusiu que inclou tapisseria de microfibra, càmera de visió posterior, sistema d'arrencada Easy Start i llantes d'aliatge 16 polzades de sèrie, entre d'altres.

A aquest el segueixen els nous acabats Like i Color Concept, que es basen en l'acabat Ambition i estan enfocats als clients que busquen models atractius amb tecnologia d'avantguarda. L'acabat Like, en particular, destaca per la seva oferta tecnològica que maximitza la proposta Skoda Value for Money, i dona accessibilitat sense renunciar a res. El model equipa de sèrie càmera de visió posterior, alçavidres elèctrics al darrere i llums diürns led. També destaquen les llantes d'aliatge especials Matone de 15 polzades.

El Color Concept completa l'oferta tecnològica de l'anterior i la combina amb un acabat acolorit i atractiu. Així, juntament amb la càmera de visió posterior, inclou el sistema de ràdio Swing Plus, amb pantalla tàctil de 6,5 polzades, vuit altaveus i Smart Link +. Però, a més, incorpora l'ampli catàleg de personalització de Skoda, en el qual destaquen les 124 combinacions de color possibles per al vehicle.

L'acabat Montecarlo és el més alt de la gamma dins de l'oferta del renovat Fabia i sinònim d'exclusivitat i esportivitat, i ret homenatge a la llarga tradició de Skoda en la competició de motor, en què ha obtingut grans victòries en diferents disciplines. El Fabia Montecarlo és la versió més esportiva del model, gràcies a elements i detalls com el color negre en diferents parts de la carrosseria, els alerons, les insercions decoratives de carboni o els vidres tintats. A l'interior del nou Fabia, els pilars i el sostre són negres. Els seients esportius estan recoberts amb una tapisseria exclusiva amb costures vermelles, típiques de l'acabat Montecarlo.

Per descomptat, com que es tracta del model més alt de la gamma, disposa de l'equipament de sèrie més complet i munta la motorització més potent del catàleg del compacte txec, que té una potència total de 110 CV.

Tres motors gasolina

Tres motors gasolinaEl renovat Fabia s'ofereix amb tres propulsors de gasolina d'1.0 litres: les dues opcions més prestacionals són dos motors TSI de 95 CV i 110 CV, mentre que la variant més accessible és un motor MPI de 75 CV. Almenys, fins a l'arribada del propulsor de 60 CV, que farà la seva aparició a final d'any. Tots els motors van associats de sèrie a canvis manuals, però el propulsor més potent (110 CV) es pot combinar opcionalment amb una caixa de canvis amb el sistema DSG de set velocitats.

El renovat Fabia està disponible des 14.950 euros, i aquest preu d'accés s'eleva a 15.700 en el Combi.