El Mercedes-Benz Classe A és el nou Cotxe de l'Any dels Lectors 2019. La dissetena edició d'aquests premis instaurats per Prensa Ibérica -grup editorial al qual pertany Regió7- i el diari La Vanguardia ha finalitzat amb la incorporació de la quarta generació del turisme compacte alemany a la seva llista de guanyadors.

Un triomf aconseguit pel Classe A que s'ha caracteritzat per ser el més disputat de la història d'aquests consolidats guardons, separat per un més que mínim percentatge de vots respecte dels següents classificats. Així, els dos següents classificats, el Nissan Leaf i el Volvo XC40, van quedar tan sols a unes dècimes del percentatge de vots que va rebre el Classe A un cop tancat el recompte.

Un cop més, han estat els milers de vots registrats a través de la pàgina web www.mejorcoche.epi.es els que han decidit el vehicle guanyador d'uns guardons que s'han consolidat al panorama de l'automoció.

Així doncs, Mercedes-Benz s'incorpora per primera vegada a la llista de gua-nyadors del Cotxe de l'Any dels Lectors. Una llista de la qual ja formaven part altres models com els Audi A8, Q5 i Q3, BMW Sèrie 5, Citroën C4, Alfa Romeo 159, Volvo V40, Seat Ibiza i Ateca, Peugeot 308, Hyundai i30, Opel Meriva i Astra i Ford Mondeo, i cal tenir en compte que aquests dos últims models van aconseguir guanyar el premi en dues ocasions.