La Yamaha XMAX s'ha convertit en el segon model més reeixit de la firma japonesa a Europa, després de l'MT-07. Un magnífic funcionament en ciutat i unes bones prestacions interurbanes l'han portat a vendre més de 370.000 unitats al vell continent sumant les versions 125, 300 i 400 des del seu llançament l'any 2005. Més concretament l'XMAX 300, de la qual s'han venut més de 17.000 unitats al llarg del 2018, és l'escúter esportiu líder del sector en el segment de 250 cc i superior.

Què més es pot demanar a un model tan reeixit? Davant d'aquesta pregunta, i atès el poc marge de millora que permet l'XMAX, els enginyers de Yamaha van pensar en satisfer les demandes dels clients més exigents amb una versió especial que elevés el seu atractiu i la seva exclusivitat.

Denominada Iron Max, aquesta edició limitada es distingeix de la resta per integrar un equipament d'un nivell superior al que s'ofereix de sèrie i que subratlla el seu estatus com un dels escúters esportius més elegants del mercat. Disponible en les tres versions de l'XMAX (125/300/400) aquesta versió va dirigida a clients que busquen un escúter pràctic i dinàmic, i que valoren especialment el disseny, l'elegància i la individualitat.

Detalls únics

Una de les principals característiques de la nova XMAX Iron Max és la seva combinació de confort i disseny. Un exemple perfecte d'això és el seient doble especial, que disposa d'un suport integral per al pilot. A més d'aportar un aspecte més exclusiu al conjunt, aquesta peça reforça notablement l'ergonomia del seient per brindar més comoditat al conductor tant en un ús urbà com interurbà.

Altres elements únics de la versió Iron Max, juntament amb el seient, són uns estreps d'alumini, dissenyats per fer ressaltar l'exclusivitat d'aquest escúter d'alta gamma i que encara criden més l'atenció en contrast amb el sofisticat i elegant nou color Sword Grey del carenat, en combinació amb el llum del darrere enfosquit, que aporta un aspecte més fosc i sofisticat. Aquesta pintura intensa també fa ressaltar els nous i moderns emblemes de l'XMAX. La decoració «metàl·lica» també té el seu protagonisme al quadre d'instruments, on s'ha situat un anell de crom setinat al voltant del comptaquilòmetres.

Però no tots els detalls de l'Iron Max són tan evidents. Els espaiosos i ergonòmics taulers de control dels models XMAX disposen, en aquesta versió, d'un interior de cuir embuatat que els confereix un aspecte més exclusiu, alhora que millora el seu tacte.

Accessoris

Yamaha ofereix una àmplia i variada oferta d'accessoris originals tant per als models de sèrie com per a l'exclusiva versió Iron Max, i al 2019 presentarà una nova gamma de paquets d'accessoris que facilita la selecció del que és més adient a les diferents necessitats del client. S'han elaborat després d'haver fer una anàlisi exhaustiva de les principals eleccions que fan els clients.

El paquet urbà gaudeix d'un top case de 39 litres, un embuatat per al respatller, un parabrisa alt, un portaequipatges posterior i una bossa amb divisor de compartiment. Per la seva banda, el paquet esportiu inclou un parabrisa esportiu, panells per als peus, un portamatrícules i tapes de plàstic. A més, hi ha un paquet d'hivern amb punys calefactats i un panell indicador de l'escalfor del puny, així com un carregador per a la bateria.