Quan la primera unitat de l'X5 va sortir de la cadena de producció l'any 1999, pocs s'imaginaven, fins i tot a la mateixa BMW, la importància que tindria en l'actualitat la sèrie X al seu catàleg. Ara, gairebé dues dècades després, el primer i màxim referent de la gamma SUV de la firma alemanya es presenta en una quarta generació que consolida l'aposta pel segment off-road de representació que va començar a finals del segle passat .

Dimensions més grans

El nou X5 és significativament més gran que el seu predecessor. En aquest sentit, la longitud passa a situar-se en 4,92 metres, amb una amplada que sobrepassa en 4 mm els 2 metres i una alçada també superior, d'1,75 metres. A més, la distància entre eixos ha crescut gairebé fins als 3 metres, amb un bon espai interior.

Unes mesures que s'envolten d'un atractiu «embolcall» exterior que recorre a les directrius estètiques de la resta de la gamma X, amb detalls característics com la graella envoltant d'una sola peça en la qual es col·loquen els tradicionals ronyons de BMW, els actualitzats fars davanters i uns pilots posteriors de disseny tridimensional.

En la mateixa línia de tecnologia d'il·luminació, destaca la possibilitat d'equipar com a opció la llum làser BMW amb fars led adaptatius. Uns grups òptics que, a més de les seves excel·lents prestacions lumíniques, tenen un disseny que disposa de la distintiva forma en X de la marca i el color blau d'aquesta llum làser.

Tecnologia digital

L'habitacle de l'X5 també presenta importants novetats. Entre d'altres, la pantalla i el control del BMW Live Cockpit Professional. De sèrie en tota la gamma, es presenta com un desenvolupament addicional del sistema operatiu iDrive, que inclou un quadre d'instruments digital i una pantalla de control de 12,3 polzades. També disposa d'una nova generació del BMW Head-Up Display amb una superfície de projecció més gran i gràfics 3D optimitzats.

Un altre aspecte remarcable del seu interior és la tercera filera de seients opcional, que ara té un accés més senzill gràcies a la regulació elèctrica de la segona filera. La capacitat del maleter és de 645 litres i pot arribar als 1.860, mentre que la porta del darrere està dividida en dues seccions i disposa del sistema d'obertura i tancament «mans lliures».