El trobem a la música, a la literatura, a la pintura. El trobem al vi, a les festes i en l'ADN dels seus habitants; el Teide està considerat com una de les manifestacions artístiques més belles de la sempre capritxosa natura. De visita obligada i enclavat al parc nacional que rep el mateix nom, el recorregut per l'interior d'aquest espai protegit no podia faltar en el full de ruta que hem confeccionat a l'illa de Tenerife. El nostre company en aquesta ocasió serà el BMW X3 en la seva variant més ostentosa, el nou acabat Luxury Line.

L'elecció no ha estat feta a l'atzar, ja que la tercera generació del SUV compacte del fabricant alemany combina unes extraordinàries qualitats i comportament dinàmic amb un rendiment òptim sobre qualsevol tipus de terreny, la qual cosa ens ajudarà a superar qualsevol trajecte o desnivell que trobem al nostre pas.

L'itinerari que els proposem neix a les mateixes portes de la Basílica Nuestra Señora de Candelaria, al municipi homònim, i sota l'atenta mirada dels nou menceyes (reis guanches) que custodien la Plaça de la Patrona de Canàries. Des del seu complicat entramat urbà dirigim els nostres passos cap a Arafo a través d'un curt recorregut per l'Autopista del Sud (TF-1), i posterior agafem el desviament per la TF-281 i la TF-245 cap a l’anomenat «Pueblo de la Música», per posteriorment enfilar una de les rampes mítiques de l'illa flanquejada per grans pinedes en la seva part final.

BMW X3, un cotxe per fer quilòmetres

Ampli i confortable per viatjar en família, la construcció elevada i robusta del BMW X3 contrasta amb la imatge marcadament esportiva d'aquest SUV. La calandra composada pels dos famosos «ronyons» guanya en presència i es troba flanquejada pels fars Full Led. A la secció inferior l’espai reservat a les llums antiboira comparteix ubicació amb les graelles de ventilació lateral, formant un conjunt de perfil aerodinàmic que beneficia l'estabilitat en recorreguts llargs.

És, però, a la nostra escalada per la «Subida de los Cuchillos» (TF-523) on el SUV treu a la llum una de les principals facetes del seu caràcter. El propulsor dièsel de 1.995 cc està dotat, com la resta de variants, del sistema de tracció total xDrive i la caixa de canvis Steptronic de vuit marxes. Gràcies als seus 190 cv de potència i 400 Nm de parell dels que presumeix el seu motor l’X3 es troba còmode en qualsevol circumstància i ens ajuda a coronar amb extremada facilitat el desnivell que hem de superar per arribar a la carretera de La Esperanza (TF-24).

Una parada al Mirador de Chipeque ens permet gaudir d'una espectacular panoràmica sobre la Vall de l'Orotava, amb les primeres imatges del Teide al fons. Proper a aquesta ubicació es troba també el Mirador de la Tarta, conegut així per mostrar la varietat d'estrats que presenta la secció de la muntanya.

Ens aproximem al nostre destí, però abans d’arribar és obligat prendre la desviació que ens porta fins al Centre d'Investigació Atmosfèrica d'Izaña (Observatori Astrofísic del Teide). Les baixes temperatures, tot i gaudir d'un sol radiant, però sobretot l'altura (2.400 metres) posen a prova el rendiment del motor.

Resguardats a l'interior de l’X3 tot és més fàcil. Si per alguna cosa destaca aquesta nova generació és pel seu extraordinari confort interior, guanyant punts sobretot en les places posteriors. El quadre d'instruments digital ens indica que estem en el lloc correcte gràcies als seus tres modes de representació.

A la columna central es troben situats els comandaments de la climatització, indispensable donada la nostra localització, igual que la pantalla del sistema multimèdia i les funcions associades al BMW Connect que s'erigeix ??sobre l'elegant acabat del quadre de comandaments, i amb el qual és possible interactuar mitjançant el control per veu o gestual. Els seients, com correspon a un vehicle de la seva categoria, són extremadament còmodes i el generós sostre panoràmic ens proporciona la possibilitat de seguir gaudint d'aquest valuosíssim cel blau. Només uns quilòmetres més endavant i a l'altura de l'Alto de Guamaso, punt de partida de valents senderistes, arribem a l'encreuament de El Portillo. Allà girem a l'esquerra per endinsar-nos en la TF-21. Aquesta via travessa el Parc Nacional del Teide, un paratge amb més de 46.600 hectàrees d'extensió que està situat a una altitud mitjana de 2.000 metres, cisellat per l'acció del vent, la pluja i la neu que l'acompanya durant els mesos més freds de l'any.

Abandonem el confort del vehicle per gaudir de l'àmplia oferta d'oci dels voltants del parc. Admirem la panoràmica del seu fascinant paisatge lunar, pugem al telefèric fins a prop del Pic o passegem per la seva àmplia varietat de senders. No és difícil caure rendits davant la meravella del seu influx.