Els fabricants japonesos d'automòbils Toyota i Suzuki han arribat a un acord per reforçar la col·laboració en el camp de l'electrificació, el que comportarà, entre altres mesures, que vehicles de Suzuki utilitzin el sistema d'hibridació de Toyota, segons han informat les dues empreses.

Les dues companyies automobilístiques cooperaran per compartir els coneixements de Toyota en el camp de l'electrificació dels vehicles i de Suzuki pel que fa al desenvolupament de tecnologies d'automòbils compactes.

Així mateix, Toyota i Suzuki buscaran créixer en noves àrees de negoci, com per exemple a través d'una col·laboració conjunta en la producció i en l'expansió dels vehicles electrificats en els diferents mercats en què operen.

Els detalls de l'acord

Entre els detalls d'aquest acord destaca que Toyota subministrarà el seu sistema de propulsió híbrid a models de Suzuki a tot el món, mentre que també compartiran mútuament diferents plataformes d'automòbils.

Com a part de l'acord, Suzuki comercialitzarà al mercat europeu dos vehicles sota la seva marca basats en plataformes de Toyota (RAV4 i Corolla Wagon), alhora que Toyota adoptarà també a Europa nous motors de Suzuki en els seus models compactes, que es muntaran en la seva planta de Toyota.

Al mercat indi, s'impulsarà la tecnologia híbrida. A més, Toyota vendrà a l'Índia dos automòbils basats en els Suzuki Ciaz i Ertiga i les dues firmes desenvoluparan conjuntament un model del segment C per Toyota. Al mateix temps que Suzuki fabricarà, des 2022, el seu model tot camí compacte Vitara Brezza a la planta de Toyota Kirloskar.

A més, Toyota comercialitzarà al mercat africà vehicles basats en models de Suzuki fabricats a l'Índia, com el Baleno, el Vitara Brezza, el Ciaz o el Ertiga.

Davant d'aquest acord, el president de Toyota, Akio Toyoda, va afirmar que l'expansió de la col·laboració amb Suzuki els ajudarà a millorar la seva competitivitat en un període de "profunda transformació" de la indústria.

Per la seva banda, el president de Suzuki, Osamu Suzuki, va valorar de forma positiva l'expansió d'aquesta aliança també a Europa, Àsia i Àfrica. "A més, agraïm l'oferta de Toyota de deixar-nos utilitzar la seva tecnologia híbrida", va afegir.