La Direcció General de Trànsit (DGT) ha assegurat que no té sobre la taula cap mesura relacionada amb la prohibició de fumar al cotxe, tot i que, en paraules del seu director, Pere Navarro, fer-ho és "perillosíssim", ja que fumar-hi suposa una distracció que pot provocar accidents.

Els rumors van saltar el maig passat, quan la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, va reconèixer que el Govern espanyol estava "estudiant" prohibir fumar en cotxes on viatgen nens, però també va matisar que aquesta norma es podria topar amb "dificultats" per poder controlar si els conductors la compleixen o no.

Navarro ha assegurat que donarà suport a la mesura si el Ministeri de Sanitat l'estableix per raó de salut pública. "Ens encanta aquesta norma", ha emfatitzat Navarro en declaracions als periodistes durant la presentació de la campanya de seguretat viària "En la carretera, cerveza SIN".

Tot i això, Navarro es mostra preocupat en assegurar que des de la DGT no se sentirien "còmodes amb la imatge de la Guàrdia Civil perseguint fumadors".

El director de Trànsit ha aclarit, seria una "norma de salut pública i la DGT no té sobre la taula prohibir fumar", encara que reconeix que aquest comportament és "perillosíssim" i constitueix una distracció.

"No està a l'agenda de la DGT, no acabem de veure a la Guàrdia Civil perseguint fumadors", ha insistit, i alhora ha recordat que actualment sí que es sanciona amb un mínim de 200 euros i la pèrdua de fins a 4 punts del carnet per tirar burilles per la finestreta del vehicle.