El Nissan Juke, fundador del segment B-SUV, es renova després de nou anys de plena vigència en el mercat, la qual cosa demostra que el seu arriscat disseny ha triomfat entre els consumidors. La renovació aconsegueix un aspecte que, si bé ja no sorprèn com en el seu primer llançament, sí que és perfectament reconeixible com un Juke, i aporta una agressivitat al seu disseny que li confereix un aspecte modern i molt atlètic.

Alhora, afegeix una important dotació tecnològica a la seva oferta i, en un primer moment, disposa d’una única motorització tricilíndrica de gasolina amb 117 CV. El nou crossover compacte de Nissan arriba al mercat aquest mes de setembre amb un preu de sortida de 19.900 euros.

El nou Juke creix en longitud, amb 4,21 metres (4,135 en la generació anterior), i aconsegueix una major distància entre eixos, de manera que guanya espai per a les places posteriors i el maleter. El frontal redueix l’estètica rupturista de l’anterior generació, i els llums disposen de tecnologia FullLed de sèrie en tota la gamma. La part del darrere també ha rebut canvis que el fan més tradicional, però la millora de disseny incideix al maleter, que ofereix 422 litres i supera els 354 que acreditava l’anterior generació.

Mecànicament Nissan només aposta per un propulsor. Es tracta del tricilíndric d’1.0 litres DIG-T i 117 CV que es pot associar tant a un canvi manual de sis relacions com a un d’automàtic DCT de set velocitats i doble embragatge amb un sobrecost de 1.400 euros. A nivell d’equipament incorpora el sistema de mobilitat intel•ligent de la marca ProPilot amb direcció, acceleració i frenada assistides electrònicament. També inclou el sistema anticol•lisió frontal amb detecció de vianants, el reconeixement de senyals, el control de canvi de carril, l’alerta de trànsit posterior i el control d’angle mort.

Tecnològicament introdueix l’aplicació NissanConnect Services, que permet controlar des del dispositiu mòbil funcions com l’obertura i el tancament de les portes o elements com la pressió de pneumàtics i el nivell d’oli. També serveix per buscar el vehicle en un estacionament, i és compatible amb Google Assintant. El sistema de so Bose Personal Plus aporta un toc extra de distinció.

La gamma Juke ha arribat amb una edició especial Premiere Edition (60 unitats), amb un equipament de luxe per 28.850 euros. La gamma s’estructurarà en quatre nivells d’equipament, amb preus des de 19.900 fins a 24.550 euros.