El Servei Català de Trànsit (SCT) i Anesdor (Associació Nacional d'Empreses del Sector de les Dues Rodes) han reprès aquest cap de setmana les sessions del programa Formació 3.0 dirigit a motoristes que vulguin millorar la seva conducció i seguretat. La sisena edició del programa, que compta amb la col·laboració dels Mossos, s'allargarà fins a l'octubre. El director del SCT, Juli Gendrau, que ha assistit a la sessió que s'ha fet a la BV-2115 a Castellet i la Gornal, ha destacat la "bona acollida" de la formació. A més, ha remarcat la necessitat de continuar formant els motoristes perquè els preocupa que la seva accidentalitat "no acaba de disminuir tant com en altres col·lectius".

L'activitat, gratuïta, consisteix en fer un recorregut en moto d'uns quinze minuts que s'enregistra en vídeo. Un cop acabat, es pot mirar el vídeo i els instructors comenten els detalls que puguin millorar la conducció. A més, els participants reben la gravació i un full amb deu punts sobre l'estat tècnic de la motocicleta.

Segons el SCT, els errors més comuns en la conducció de motocicletes són una velocitat poc adequada a l'entorn, un traçat incorrecte dels revols, desconeixement de la tècnica de frenada, un mal aprofitament de l'espai i falta de manteniment del vehicle.

El SCT ha recordat que fins al 3 de juliol hi ha hagut 9 motoristes morts i 83 de ferits greus a la xarxa viària interurbana, mentre que en el mateix període de l'any passat n'hi va haver 25 de morts i 151 de greus.