SsangYong potencia la seva gamma de vehicles ECO amb l'arribada d'un nou motor de gas liquat del petroli (GLP) per als models Tivoli i Korando, que culmina la recent i ambiciosa renovació dels propulsors de tots dos SUV.

Es tracta d'un motor bifuel, és a dir, que pot alimentar-se indistintament de gasolina i GLP. Equipa un bloc d’1.5 litres de cilindrada i tecnologia turbo per assegurar unes elevades prestacions, que es combinen amb una destacada eficiència de consum. En el cas del Tivoli la potència és de 163 CV, i en el Korando està disponible amb dos nivells de potència: 149 CV associat a una caixa de canvis manual de 6 velocitats i tracció davantera en els acabats Line, Urban, Premium i Limited, i 163 CV quan escollim la caixa de canvis automàtica i/o la tracció a les quatre rodes.

La versió bifuel de GLP del Tivoli té un preu de partida de 15.550 euros, mentre que el Korando GLP arrenca en 19.550 euros, tots dos amb l’acabat Line i els descomptes i campanyes de finançament inclosos. Això suposa un sobrepreu de 2.050 euros sobre les respectives versions de gasolina, una despesa addicional que s'amortitza ben aviat gràcies a la gran diferència de preu que es produeix entre el GLP i la gasolina. El gas liquat de petroli és el carburant alternatiu més utilitzat del món, amb gairebé 27 milions de vehicles en circulació. A Espanya disposa de més de 600 estacions de servei.

MÉS AUTONOMIA

Al marge dels evidents avantatges econòmics que suposa la utilització d'un motor GLP pel menor cost d'aquest carburant i la seva elevada eficiència, cal destacar que aquesta tecnologia bifuel aporta altres dues importants millores. D'una banda ens trobem amb una major autonomia, ja que combinem dos dipòsits de combustible: l'habitual de gasolina de 50 litres i un altre de gas amb una capacitat de 46 litres per al Tivoli i 57 en el cas del Korando, podent circular indistintament amb tots dos combustibles i oferint un recorregut molt més extens que el de les versions estàndard.

I l'altre gran avantatge de les versions GLP és que disposen de l'etiqueta ECO de la DGT, la qual cosa ens permet gaudir d'importants descomptes en les zones d'aparcament regulat de les grans ciutats, a més de garantir l'accés a les mateixes quan entren en funcionament els protocols anticontaminació.

COMPLETA GAMMA DE MOTORS

L'arribada de la versió bifuel de GLP als models Tivoli i Korando completa la gran renovació mecànica que han experimentat en els últims mesos. D'aquesta manera, el Tivoli disposa actualment del motor gasolina G12T de 128 CV, el G15T de 163 CV amb la seva variant de GLP i el motor dièsel 1.6 eXDI de 136 CV.

Per la seva banda, el Korando també està disponible amb el bloc 1.6 eXDI dièsel de 136 CV, a més del motor gasolina G15T i les seves corresponents versions bifuel de GLP. Aquest últim s'ofereix amb dues versions: la ja coneguda de 163 CV que en la gamma actual anirà associada a una caixa de canvis automàtica de 6 velocitats (acabats Urban o Limited), i la nova opció de 149 CV, sempre associada a la caixa manual en els quatre acabats (Line, Urban, Premium i Limited) i disponible des de 17.500 euros o 185 euros al mes.

La nova versió de 149 CV correspon a un motor amb tecnologia GDI de gasolina, que gaudeix d'una cilindrada de 1.497 cc i que en aquesta nova versió ofereix un parell màxim de 280 Nm, disponibles entre les 1.500 i les 3.500 rpm. El bloc és un quatre cilindres turbo amb injecció directa de combustible, distribució variable d'admissió i escapament, filtre de partícules per als gasos d'escapament i sistema stop & start (ISG). El consum i les emissions en cicle combinat segons la normativa WLTP són de 7,8 litres cada 100 quilòmetres i 176 grams de CO2/km.