Land Rover renova de cara al 2021 dos dels seus models més reeixits, els Range Rover Evoque i el Discovery Sport, amb noves edicions especials, més equipament i motors inèdits. Després del llançament de la versió híbrida endollable P300e a principi d'any, ara estan disponibles noves opcions mecàniques per a l'Evoque. Es tracta de dos propulsors dièsel Ingenium amb quatre cilindres de nova generació, més eficients gràcies a la tecnologia Mild Hybrid (MHEV) i amb nivells de potència de 165 i 200 CV.

Mitjançant un motor d'arrencada accionat per corretja i un paquet de bateries, els vehicles MHEV aprofiten l'energia que normalment es malgasta en la desacceleració per retroalimentar la bateria de 48 volts i augmentar el rendiment alhora que es maximitza l'estalvi de combustible. El D165 ofereix unes emissions de CO2 de 158g/km i un consum de combustible de tan sols 6,0l/100 km.

El Evoque també empra per primera vegada el motor de gasolina d'1.5 litres Ingenium de tres cilindres (P160), que està disponible amb una transmissió automàtica de vuit velocitats i ofereix als clients l'oportunitat d'accedir a una gamma de vehicles eficients i refinats. El P160 de tres cilindres és el mateix motor que propulsa la versió híbrida endollable P300e amb una potència de 160 CV i 260 Nm de parell motor, i amb una destacada eficiència que es tradueix en tan sols 8,0 l /100 km de consum i unes emissions de CO2 de 180 g/km. De la mateixa manera l'Evoque 2021 se segueix oferint amb els motors P200, P250 i P300, tots ells equipats amb tecnologia MHEV.

Tecnologia d'avantguarda

A més dels nous motors, tant l'Evoque com el Discovery Sport 2021 estrenen tecnologia d'avantguarda. El més destacable en aquest aspecte és la introducció del sistema d'infoentreteniment Pivi. Gràcies a la seva connexió de dades integrada permet mantenir actualitzacions sense fils de mapes, programari i aplicacions sense haver de passar pel concessionari. A més, i a causa de la seva connexió directa amb la bateria de forma independent, el sistema Pivi s'activa immediatament amb tan sols connectar el vehicle. La tecnologia Pivi també gaudeix de la navegació totalment integrada.

Al marge d'aquesta tecnologia, tant l'Evoque com el Discovery Sport tenen l'avantatge d'equipar l'aplicació Spotify directament en el seu sistema d'infoentreteniment, amb la qual cosa resulta més eficaç i fàcil de manipular. A tot això cal sumar el port de càrrega sense fils amb potenciador de senyal, dues connexions simultànies per Bluetooth i una nova generació de l'Activity Key.

També s'integra un eficaç sistema de filtració de l'aire a l'habitacle. A més, gaudeix d'una funció d'ionització de l'aire que també elimina les substàncies al—lergògenes, a més de posar fi a les males olors.

En el cas particular del Discovery Sport 2021 s'inclou una nova funció d'assistència de col—lisió posterior amb radars, a més d'una càmera perifèrica 3D per controlar el perímetre del cotxe fins als 30 km/h.

Edicions especials

Si bé no s'aprecia un canvi estètic significatiu en les versions 2021 de l'Evoque i el Discovery Sport, sí que es distingeixen algunes novetats gràcies a la introducció de diverses versions especials. Una de les més cridaneres és l'anomenada Autobiography, disponible per a l'Evoque 2021 i que estrena un interior més luxós i distingible a simple vista gràcies als elements ornamentals de color coure. Aquest model també està disponible amb l'edició especial Nolita, que es basa en l'acabat 'S' i que resulta fàcilment recognoscible pel sostre de color especial Nolita Grey.

Pel que fa al Discovery, s'ofereix la versió Sport Black, amb elements interns i externs que emfatitzen l'esportivitat del vehicle, rematada amb la vigorosa mecànica gasolina turboalimentada de 290 CV.

En les seves versions d'accés l'Evoque 2021 està disponible des de 41.500 euros, mentre que el preu de partida del Discovery Sport 2021 és de 40.350 euros.