Les matriculacions de motos i vehicles lleugers han caigut un 54,2% a Catalunya al gener en comparació amb el mateix mes de l'any passat, fins a les 2.124 unitats segons ha informat aquest dilluns la patronal Anesdor. En total, les matriculacions d'aquests tipus de vehicles a Catalunya suposen el 23,5% del total de l'Estat, on en el primer mes de l'any es van vendre 9.073 motos. Concretament, representa un descens del 39,2% respecte al mateix mes del 2020. La patronal ha atribuït aquesta davallada a les restriccions derivades de la tercera onada de la pandèmia, a les conseqüències del temporal Filomena i que el gener va comptar amb dos dies laborals menys.

Al conjunt de l'Estat, la majoria dels segments del mercat han presentat dades negatives. El de motocicletes ha caigut un 37,5%, el de ciclomotors un 58,8%, el de tricicles un 44,1% i el de quads lleugers un 11,8%. En canvi, els quads pesats van registrar un increment del 33,3%.

El secretari general d'Anesdor, José María Riaño, confia que tot i la "gran incertesa econòmica a curt i mitjà termini" el 2021 sigui un "millor any per al sector de la moto i els vehicles lleugers que el 2020".