Peugeot ens va citar en el mític traçat de LeMans per conèixer i posar a prova el cotxe fabricat en sèrie més potent de tota la seva història (i el precursor d'una nova), ja que es tracta del primer model creat per Peugeot Sport Engineered, la nova divisió d'altes prestacions de la marca del lleó. Estem parlant del Peugeot 508 PSE.

El primer que crida l'atenció d'aquest 508 tan especial és el seu aspecte, molt més esportiu que la versió estàndard. En aquest model destaquen elements com els para-xocs més voluminosos, els logotips de l'urpa del lleó en verd Kryptonite (color que definirà els models de la gamma PSE) o els nombrosos elements aerodinàmics als baixos de la carrosseria. Disponible tant amb la carrosseria de cinc portes com amb la familiar SW, conserva les mateixes dimensions que les versions estàndard.

INTERIOR ESPORTIU

A l'interior hi trobem uns esportius seients amb tapisseria confort-fit de cuir, Alcantara i teixit 3D, el clàssic lloc de condducció i-cockpit de Peugeot i el logotip PSE al volant. Pel que fa a la resta, és pràcticament igual al de qualsevol 508 que podem trobar als concessionaris.

La raó de ser d'aquesta versió tan especial és l'esportivitat, per la qual cosa Peugeot Sport Engineered ha dotat la seva berlina d'un sistema de propulsió híbrid endollable d'altes prestacions amb 360 CV i 520 Nm de parell motor, xifres que el posicionen com una alternativa molt seriosa a més d'un rival de segment superior.

El conjunt mecànic combina un motor de combustió i dos elèctrics (un per a cada eix) pensats per a gaudir de la tracció total. I tot plegat amb una caixa de canvis automàtic de convertidor de parell amb 8 relacions.

42 KM D'AUTONOMIA ELÈCTRICA

La marca francesa tenia clar que, malgrat aquest augment de potència, el 508 no podia perdre el seu confort de marxa. Per això han dotat el 508 PSE amb fins a cinc modes de conducció: Confort, Hybrid, Sport, 4WD i Electric.

En aquest darrer podrem recórrer fins a 42 km en mode 100% elèctric gràcies una bateria d'11,8 kWh que es pot recarregar en dues hores mitjançant un punt de càrrega de 7,4 kW. Però el que realment fa que aquesta berlina d'altes prestacions sigui molt polivalent és que resulta perfectament utilitzable per al dia a dia, però quan s'acciona el mode Sport lliura tota la potència i es recalibra el xassís per oferir un gran dinamisme.

El Peugeot 508 PSE és un cotxe amb un comportament extraordinàriament confortable per al dia a dia i un autèntic esportiu en circuit. Un cotxe polivalent que estarà disponible aquest proper mes d'abril amb un preu que partirà dels 62.200 euros.