Un cop tancada la votació del mes de febrer el Toyota Highlander s'ha incorporat a la llista de models favorits pels votants en la vintena edició dels «Premis Cotxe de l'Any dels Lectors» de Prensa Ibérica. El nou Highlander, el màxim referent en matèria de motoritzacions híbrides de la marca japonesa, ha estat el més destacat en aquesta segona votació mensual després d'imposar-se als altres vehicles que també presentaven la seva candidatura el passat mes: el Suzuki Swace i el Dacia Sandero

referÈncia híbrida

Si per alguna cosa destaca Toyota és per haver popularitzat el concepte d'hibridació en el mercat de l'automòbil. El Highlander és un clar exemple d'una estratègia basada en la recerca de l'eficiència sense haver de renunciar a la comoditat d'un SUV de 7 places o a les prestacions i la tranquil·litat que proporciona un ampli rang d'autonomia amb uns ajustats consums .

Un model que es presenta sota una configuració de carrosseria tot terreny de 4,95 metres de longitud, la més gran de la gamma Electric Hybrid de Toyota. Unes dimensions que li proporcionen una excel·lent habitabilitat interior (amb capacitat per a 7 passatgers distribuïts en 3 files) i un maleter de 658 litres.

Toyota equipa el Highlander amb la quarta generació del seu sistema híbrid elèctric. Es tracta d'una combinació d'un motor de gasolina de 2.5 litres amb altres dues unitats elèctriques situades a cada eix, que proporciona una potència de 248 CV.

Precisament és el propulsor elèctric de l'eix posterior el que dota el SUV de Toyota de tracció total elèctrica intel·ligent (AWD-i). Amb tot això, la marca anuncia un consum de 7 litres cada 100 km i unes emissions de 158 g de CO2/km. A més, l'usuari pot seleccionar entre 4 modes de conducció (ECO, Normal, Sport i Trail).

trio elÈctric

I per consolidar encara més el factor d'electrificació que envolta el sector de l'automoció, el Cotxe de l'Any dels Lectors presenta una selecció de models 100% elèctrics com a protagonistes de la votació del mes de març. En primer lloc Mercedes amplia la seva gamma EQ amb aquest nou SUV compacte anomenat EQA 250.

Audi també ha decidit donar-li un impuls al seu catàleg e-tron amb el GT, un cupè de quatre portes i quatre places de marcat tall esportiu.Finalment, Skoda s'estrena en el segment elèctric amb l'Enyaq iV sota una més polivalent alternativa disponible en diverses motoritzacions i nivells d'autonomia. Tot plegat, un autèntic trio d'asos elèctric.