Amb «C» de cupè. Així es presenta l'última creació de Volvo, que recupera la tercera lletra de l'alfabet per a la seva gamma. No obstant això, el panorama de l'automòbil ha canviat molt des del descapotable cupè C70, de manera que aquesta consonant, a l'igual que està passant amb el món de l'automòbil, s'ha hagut d'adaptar als nous temps. Per tot això el Volvo C40 Recharge s'engloba en el segment més de moda de la indústria del motor; SUV, compacte i elèctric. Ho té tot.

La marca sueca ha presentat les noves línies del pla d'electrificació de la seva gamma. Un full de ruta en què la marca nòrdica s'ha proposat que tota la seva gamma sigui elèctrica l'any 2030, posicionant el nou C40 Recharge (que es vendrà online) com un dels seus models principals.

RefORÇ compactE

El Volvo C40 Recharge es basa en l'actual XC40 Recharge -denominació que utilitza Volvo per als seus cotxes elèctrics-, però en aquest cas el nou model es presenta sota la tan de moda configuració de carrosseria SUV cupè, la qual també ha estat escollida per diversos fabricants per estrenar-se al mercat elèctric.

En qualsevol cas és una idea que Volvo ja havia tingut amb l'XC40 original, de manera que aquest nou C40 manté tant la seva longitud de 4,43 metres com la seva amplada i distància entre eixos d'1,86 metres i 2.702 mil·límetres, respectivament.

És a la part posterior on radica el canvi principal respecte a l'XC, amb una pronunciada caiguda del volum posterior per dotar-lo d'aquesta imatge cupè que redueix l'altura de el cotxe fins als 1,65 m.

Tot això comporta una petita retallada de l'altura lliure al sostre per a les places del darrere, tot i que el maleter es queda en 413 litres. Es tracta d'un volum que se suma als 31 litres de què disposa en el petit maleter davanter . A nivell mecànic el C40 hereta el mateix sistema de propulsió de l'XC40; dues motoritzacions elèctriques situades a cada eix, amb una potència total de 408 CV i 660 Nm de parell motor que, a més, proporciona tracció a les quatre rodes.

420 km d'autonomia

Per moure aquesta gran xifra de potència el Volvo C40 fa servir una bateria de 78 kWh de capacitat, que li permet anunciar una autonomia de 420 km. Una «pila» que admet recàrregues ràpides de fins a 150 kWh i que pot recuperar fins a un 80% de la seva capacitat en 40 minuts.

Per la seva banda, el sistema multimèdia es basa en el sistema operatiu Android i està desenvolupat en col·laboració amb Google, amb nombroses aplicacions i serveis de Google integrats.