El Cupra Born, el primer vehicle 100% elèctric de la submarca esportiva de Seat, ja es fabrica en sèrie a la planta alemanya de Zwickau. Els primers models han sortit aquest dimarts de la fàbrica germànica i estaran disponibles al mercat a partir del novembre. "Produir el nostre primer model 100% elèctric a la fàbrica de vehicles elèctrics més gran d'Europa proporcionarà valuosos aprenentatges mentre busquem construir vehicles elèctrics a Martorell més enllà del 2025", ha afirmat el conseller delegat de Cupra, Wayne Griffiths. "La nostra ambició és produir més de 500.000 vehicles elèctrics l'any a Espanya per a diferents marques del grup", ha precisat Griffiths. El Cupra Born serà una de les grans estrelles de l'Automobile 2021.

El nou model 100% elèctric representa una "peça clau" en l'expansió internacional de la marca Cupra. Amb aquest nou vehicle, la companyia vol augmentar el 'mix' de Cupra fins al 20% del conjunt de les vendes de l'empresa i arribar a nous mercats internacionals, sobretot als països més electrificats. La planta de Zwickau és la primera planta de producció de vehicles 100% elèctrics del Grup Volkswagen –i la més gran i eficient d'Europa- amb una producció diària de fins a 1.400 vehicles i anual de 330.000 vehicles elèctrics. A banda del Cupra Born, en aquesta fàbrica també es produeixen uns altres quatre models: el Volkswagen ID3, el Volkswagen ID4, l'Audi Q4 e-tron i l'Audi Q4 Sportback e-tron.

"És tot un honor produir un cotxe tan especial com el Cupra Born a Zwickau. Tenim un equip experimentat en la producció de vehicles elèctrics, i el Born es converteix en el cinquè model basat en la plataforma MEB que es produeix en aquesta planta", ha comentat el president del consell d'administració de Volkswagen i antic director de la planta de Martorell, Stefan Loth. "A més, aquest vehicle es produirà utilitzant energies renovables sota el concepte neutral de CO2 net", ha puntualitzat Loth.