Si quan condueixes per l'Eix Transversal (C-25) el sol t'enlluerna i necessites portar ulleres de sol, potser algun cop t'has preguntat si et poden multar per posar-te aquest complement. Segons la Direcció General de Trànsit (DGT) les ulleres de sol no només no estan prohibides per conduir, sinó que són una recomanació. Segons diverses publicacions de la revista de la DGT, protegir els teus ulls contra el sol ajuda a reduir la fatiga visual i a evitar enlluernaments o problemes de visió per un excés de llum.

De fet, el 5% dels accidents de trànsit a Espanya són causats per enlluernament durant l'alba o el capvespre i les ulleres de sol poden ajudar a prevenir-los. Això no obstant, es calcula que al voltant del 20% dels conductors no les utilitza mai. Fer-les servir no és suficient, ja que no totes són aptes.

Quines són les recomanades?

La DGT recomana portar ulleres de sol comprades en òptiques, perquè allà els seus professionals podran aconsellar-los millor. També apunta que el millor és fer servir ulleres de sol polaritzades i amb vidres de color verdós, gris o marró.