L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que els nous radars de tram de la ciutat ja han començat a vigilar infractors, tot i que no sancionarà fins a l'agost. S'han situat als túnels de la Rovira, Glòries i Badal i en un traçat concret de la Ronda Litoral. Els altres 17 controls de velocitat promesos, la major part en entorns escolars, ja s’estan instal·lant i està previst que iniciïn aquesta primera etapa d’advertència al setembre, coincidint amb la tornada a l'escola.

El pla de radars es va presentar en primera instància el març del 2021. La llavors regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va detallar que serien 46 i que estarien operatius abans d’acabar l’any. Tanmateix, dotze mesos després, ja amb Laia Bonet al capdavant de la regidoria, el projecte es va quedar en 21 càmeres: quatre de tram, 12 a prop d’escoles i cinc en encreuaments en els quals la velocitat és causa principal de sinistralitat. En aquesta última categoria és on més s'ha retallat, ja que en primera instància n’estaven previstos 32.

Els nous radars de tram són els següents:

  • Túnel de la Rovira, entre la plaça d’Alfons el Savi i la rambla del Carmel. En els dos sentits i amb la velocitat limitada a 60 km/h.
  • Túnel de Badal (Ronda del Mig), de la plaça de Cerdà fins a la Diagonal. Dos sentits de la marxa i un límit de 60 km/h.
  • Túnel de Glòries, de cap a cap i en els dos sentits. Velocitat màxima: 50 km/h.
  • Ronda Litoral: túnels de Colom, Moll de la Fusta i Pla de Palau. Els dos sentits i sostre de 60 km/h.