Compactes, elèctrics, crossovers, i, ara, un familiar a mig camí entre un SUV i un monovolum. Aquest és el perfil dels models guanyadors de cadascuna de les cinc votacions mensuals fetes de l’actual edició de Cotxe de l’Any dels Lectors. Un llistat de models favorits pels participants en aquest concurs instaurat per Prensa Ibérica al qual s’hi acaba d’incorporar el Dacia Jogger.

POLESTAR 2

La proposta «break» de Dacia ha aconseguit el nombre més gran de vots en aquesta cinquena consulta parcial, en què també prenien part el BMW Serie 2 Cupè i el Kia Niro. Un triomf que li ha assegurat una posició de preferència per obtenir una de les 6 places de la votació final, com ja ho havien fet fins ara altres aspirants: Opel Astra, Renault Mégane E-Tech, Toyota Aygo X Cross i Alfa Romeo Tonale.

candidats del mes de JUNY

El vot més pràctic

Sens dubte, el factor passional és clau en tot allò que envolta el món del motor. Tot i això, l’evolució de les necessitats de mobilitat de l’usuari ha fet guanyar protagonisme a altres variables, com ara la practicitat i la recerca d’una eina de mobilitat que s’adeqüi als temps actuals.

Un reconeixement a la PRACTICITAT

Un escenari en què encaixa a la perfecció el nou Dacia Jogger i que els participants del Cotxe de l’Any dels Lectors han sabut reconèixer a la darrera votació. El Jogger es presenta sota una configuració familiar d’aspecte SUV i amb la capacitat d’un monovolum de mida compacte. Una pràctica i polivalent proposta que alhora és una mostra clara de l’evolució experimentada per una marca com Dacia, cada vegada més allunyada del concepte «low cost» sota el qual va tornar al mercat europeu de la mà del Grup Renault.

Amb més de 4,5 metres de longitud i 2,89 metres de batalla, l’interior del Joggerdisposa d’una notable habitabilitat, amb la possibilitat d’acollir fins a 7 passatgers. I tot això en una gamma estructurada al voltant d’un nou motor de gasolina TCe que desenvolupa una potència de 110 CV, així com una versió híbrida de gas liquat del petroli (GLP) que disposa d’etiqueta ECO i ofereix 100 CV de potència.

Triple candidatura elèctrica

En aquest mes que dona la benvinguda a l’estiu el premi Cotxe de l’Any dels Lectors rep una triple candidatura protagonitzada per l’electricitat. Lexus RZ, Polestar 2 i Mercedes-Benz EQE són els tres candidats d’una votació completament elèctrica.

Tres visions diferents de veure l’electromobilitat sota diferenciades propostes de tipus SUV o fins i tot berlina, pertanyents a segments diferenciats però sempre sota una notable càrrega tecnològica, de disseny i amb un marcat caràcter premium. Quin d’aquests tres nous models serà el preferit pels lectors?