Mostrar una actitud massa afectuosa o, d'altra banda, massa hostil amb el o la copilot pot ser motiu de penalització al volant. Fer un petó a la parella mentre es condueix pot comportar fins a 500 euros de multa i 6 punts de carnet, en considerar-se conducció temerària. Una cosa semblant passa si un agent sorprèn el conductor discutint acaloradament amb el seu acompanyant.

Des que el 21 de març passat va entrar en vigor la nova llei de Trànsit s’ha agreujat la penalització de les actuacions que atempten contra la seguretat d’altres conductors, vianants i dels ocupants del mateix vehicle, mentre s’ha ampliat la casuística de situacions sancionades en comportar un descens en l’atenció del conductor, pel risc que comporta. I als habituals enduriments de sancions de la Direcció General de Trànsit (DGT) per consum d’alcohol i drogues, avançaments a ciclistes i incompliment dels elements de seguretat, com cascos, cinturons de seguretat i cadiretes infantils, s’han sumat algunes situacions noves que poden resultar sorprenents per a la majoria de conductors.

Altres motius de multa

Altres accions que es consideren que poden reduir l’atenció al volant i que des del mes de març estan sancionades, són menjar o beure a la carretera (de 80 a 200 euros), fumar (fins a 500 euros i de quatre a sis punts de carnet), o llançar objectes a la carretera (entre 200 i 6.000 euros, i de quatre a sis punts).

Deixar la compra als seients posteriors també et pot sortir car. Concretament, uns 200 euros de multa.

El mateix valor pots arribar a pagar per fer l’innocent gest de col·locar un cartell de venda del vehicle, ja que l'agent de trànsit pot considerar que és un objecte que limita la visibilitat durant la marxa.