Fa poc vam provar el nou Opel Astra associat a la carrosseria de cinc portes, i ara és el torn de la versió familiar anomenada Sports Tourer. Aquest últim ofereix 597 litres de capacitat al seu maleter, davant dels 422 del model de compacte.

Les versions híbrides endollables de l’Astra ST limiten la capacitat d’emmagatzematge fins als 516 litres, ja que destina el doble fons a emmagatzemar les bateries i els cables d’alimentació. En abatre els respatllers de les places posteriors (40/20/40), l’Astra ST és capaç d’oferir fins a 1.634 litres de capacitat de càrrega, fet que el situa com un dels referents del seu segment.

En el cas dels PHEV aquesta xifra baixa fins a uns gens menyspreables 1.553 litres. A més, es poden encabir objectes de fins a 1,85 metres de longitud si s’abat el respatller del seient del copilot. Aquesta major capacitat de càrrega s’aconsegueix gràcies a un voladís posterior que creix en 211 mm.

Però l’Astra Sports Tourer no és només un model més capaç que el cinc portes, sinó que també el supera en habitabilitat gràcies a una batalla superior. La distància entre eixos en aquesta versió familiar s’estira en 57 mil·límetres fins a assolir els 2.732 mm. Això es tradueix en un espai per a les cames notablement superior a les places posreriors.

Amb tot, l’Astra Sports Tourer és 268 mm més llarg que el model cinc portes, fins a assolir els 4.642 mm totals de longitud. També creix en altura en 9 mm, amb un total de 1.481 mm. Però durant la prova ens ha quedat clar que aquests centímetres de més en gairebé totes les cotes no es tradueixen en una pitjor maniobrabilitat.

La versió familiar de l’Astra manté la mateixa oferta mecànica que el cinc portes. És a dir, un motor benzina d’1.2 litres amb 110 CV i canvi manual o 130 CV i opció de canvi automàtic de vuit relacions. També està disponible un dièsel d’1.5 litres amb 130 CV i canvi manual de sèrie o automàtic en opció. I cal no oblidar que aquesta generació de l’Astra és la primera en la història amb motors electrificats, per la qual cosa al catàleg de l’ST també hi trobem el motor híbrid endollable de 180 CV, a l’espera que arribi el de 225 CV. Tots dos ofereixen uns 60 quilòmetres d’autonomia 100% elèctrica i es recarreguen en una mica menys de quatre hores amb el carregador de bord de sèrie de 3,7 kW. Opcionalment se’n pot adquirir un de 7,4 kW amb el qual el temps de càrrega es redueix a unes dues hores. De la mateixa manera que amb el cinc portes, l’Astra Sports Tourer disposarà l’any que ve d’una versió 100% elèctrica.