L'exdiputat de Junts pel Sí (JxSí) i cantautor, Lluís Llach, ha volgut manifestar davant del Tribunal Suprem, on aquest dilluns ha declarat com a testimoni citat per Vox, el seu "desacord" per haver de contestar les preguntes de la formació d'ultradreta. Ha protestat, ha dit, "com a ciutadà homosexual, independentista i aspirant a ciutadà del món".

Llach, qui vestia de negre i portava diferents complements de color groc com la corretja del rellotge i el cordó de les ulleres, a més del llaç groc en solidaritat amb els polítics presos, ha declarat durant una mica més de mitja hora sobre tot allò que va viure el 20-S davant la seu d'Economia.

Al començament de l'interrogatori, i quan el lletrat de Vox Javier Ortega Smith ja havia fet un parell de preguntes, el cantautor s'ha dirigit al tribunal per expressar la seva protesta, "com a ciutadà homosexual, independentista i aspirant a ciutadà del món", per la presència del partit d'ultradreta en el procés.

El president del tribunal, Manuel Marchena, l'ha interromput abans que pogués seguir, recordant-li que tot i que són "afirmacions respectables fins al màxim", excedeixen el "propòsit" del seu paper en el judici com a testimoni. El magistrat li ha recordat a més que Ortega Smith "personifica l'acusació popular", que està prevista al "règim jurídic vigent", de manera que els testimonis tenen "l'obligació de respondre a les seves preguntes".