La defensa de Joaquim Forn ha cridat a testificar aquest dilluns al Suprem, en el judici de l'1-O, Irineu Alvarado, que el dia del referèndum era en un centre de votació de Canyamars (Maresme) quan va actuar la Guàrdia Civil. Alvarado ha descrit com la policia va arribar i va començar a actuar sense parlar amb ningú, i ha coincidit amb el relat que abans d'ell n'ha fet un agent dels Mossos. "No hi havia cap actitud hostil cap als agents, la majoria aixeca les mans per impedir l'accés", ha explicat.

Preguntat per l'advocat Xavier Melero sobre què fan els agents, ha dit que van "tirar gent a terra" i que en primera línia hi havia àvies que també van anar a terra. "Comencen a arrencar gent, cada cop més intensament", ha explicat. En el seu cas, ha dit que com que és més "voluminós" va poder exercir més resistència però que va acabar "amb els pantalons a terra". També ha explicat que va perdre el rellotge i li van fer caure la cua del cabell. Va acabar emmanillat i que, passada una estona, li van preguntar que si es "relaxava" el deixaven anar. "Els vaig dir que ja en tenia prou i me'n vaig anar", ha explicat.

A preguntes de la defensa, ha explicat que no veure agressions a la policia, que la gent cridava 'Votarem o no passareu' quan van arribar i que, un cop van actuar per la força, sí que va escoltar insults com 'animals, gossos, goril·les'.