Encara no s’ha disputat ni un partit del Mundial de futbol més polèmic de la història, el que es portarà a terme a Qatar entre el mes de novembre i desembre, i continua deixant imatges surrealistes i mai abans vistes fins ara.

Per exemple, estan proliferant les imatges d'aficionats fake’. En els últims dies, s'ha pogut veure seguidors de seleccions com les d’Argentina, el Brasil i Espanya tot i que aquests seguidors presentaven uns marcats trets asiàtics.

Rebuda a Doha

L’últim grup nombrós de fanàtics presumiblement locals que recolzen la selecció espanyola al Mundial va ser vist ahir a la capital, Doha, mentre esperaven que l’expedició de ‘la Roja’ tornés del seu últim partit de preparació previ a la cita mundialista, disputat a Jordània davant el combinat local. Els de Luis Enrique es van imposar amb gols d’Ansu Fati, Gavi i Nico Williams (1-3).

En els vídeos difosos a través de les xarxes socials, es poden sentir clarament càntics d’aquests aficionats com «¡‘yo soy español, español, español!’» i «‘¡Sí, sí, sí, España ya está aquí!’». A més, tots ells anaven guarnits per a l’ocasió amb samarretes, banderes i bufandes d’Espanya.

Comunicat taxatiu

Després que es filtressin els primers vídeos de seguidors ‘fake’, Qatar 2022 va emetre un comunicat en el qual desmentia les acusacions de gran part de l’opinió pública, que afirmava que els aficionats que apareixien en els vídeos eren qatarians i no dels països que suposadament recolzaven en el Mundial.

«Nombrosos periodistes i comentaristes a les xarxes socials han posat en dubte que es tracti de veritables seguidors. Rebutgem de ple aquestes afirmacions, que són tan decebedores com poc sorprenents», afirma el comunicat.

«Qatar, i la resta del món, està format per una gran varietat d’aficionats al futbol. En diferents llocs els aficionats tenen diferents tradicions i maneres de celebrar, i tot i que això pot contrastar amb el que la gent està acostumada a Europa Sud-amèrica, no significa que la passió pel futbol sigui menys autèntica a Qatar», apunta també l’escrit.

Arribats a aquest punt, és fàcil pensar que aquest fenomen és una particularitat més a què els seguidors del Mundial s’hauran d’acostumar i probablement passi a formar part d’un tipus de nova normalitat amb el pas de les setmanes en una cita mundialista marcada per unes circumstàncies extraordinàries.