La màxima favorita per guanyar el Mundial, Brasil, va tenir un debut decebedor, més pel joc que no pas pel resultat. Amb un Neymar curt de forma, es va avançar amb un golàs de Coutinho, però va especular amb el resultat i va ser justament castigat per un polèmic gol de Suïssa per una possible falta que no van indicar ni el col·legiat, ni els àrbitres del VAR. L'atac desesperat final ja no va obtenir resultat. La situació no és compromesa, però l'equip de Tite no té marge d'error si vol assegurar-se el primer lloc del grup, tot i que aquest fet el podria portar a enfrontar-se a Alemanya.

La primera part de Brasil va ser al ritme de Neymar. El davanter del París Saint-Germain, que s'ha perdut els tres darrers mesos de temporada per lesió, va arrencar fort, intentant accions per la banda esquerra, però la calor i la falta de fons físic el van trair en els instants finals. Fins al gol de Coutinho, la selecció de Tite havia pressionat bé i havia buscat bones entrades per la banda dreta, per on Willian posava en problemes els defensors suïssos.

Després d'una primera rematada desviada de Dzemaili, el blaugrana Paulinho va disposar de la primera gran ocasió brasilera, però el seu cop de cap va sortir per poc a l'esquerra de Sommer. Va ser el preludi del gol, una acció marca de la casa de l'altre barcelonista, Couti-nho. En un gol clavat al marcat a la lliga contra la Reial Societat, va deixar anar una fuetada que va entrar a la porteria després de tocar el pal.

En aquest moment gairebé es va acabar la primera part. Brasil va endarrerir-se molts metres buscant la contra i només va poder fer el segon en un cop de cap de Thiago Silva, a la sortida d'un córner, que va anar alt. Suïssa va dominar territorialment sense patir, però tampoc sense fer intervenir un inèdit Alisson.

Empat i tots a córrer

Brasil va sortir trotant novament a la segona part i es va trobar uns sorpresa desagradable. Un córner llançat pels helvètics va ser rematat, tot sol, per Zuber davant mateix d'Allison. Les repeticions van desvetllar una petita empenta del centrecampista del Hoffenheim sobre Miranda, però cap col·legiat no va indicar res, tot i que els jugadors brasilers demanaven a l'àrbitre que mirés els videomarcadors.

Amb 40 minuts al davant, Brasil tenia temps de millorar, però no ho va fer. Tite va fer canvis de jugador per jugador, rellevant els dos centrecampistes defensius, però no va ser fins a l'entrada de Firmino, a deu minuts per al final, que l'atac es va desembussar. El davanter del Liverpool combina millor amb els companys que un desaparegut Gabriel Jesus i va estar a punt de marcar en tres rematades, totes elles desviades. També va poder marcar Neymar, amb un cop de cap massa centrat, i sobretot Renato Augusto, amb una rematada que va salvar Schär quan la pilota podia entrar. Entrebanc d'un Brasil que haurà de trobar el joc per ser campió.