Uruguai va aconseguir avançar a vuitens de final com a líder del grup A després de golejar l'amfitriona al Samara Arena (3-0), en un duel que se li va posar de cara amb els gols matiners de Luis Suárez i de Txèrixev, aquest segon en pròpia porta, i amb l'expulsió d'Smolnikov abans del descans.

Les dues seleccions ja s'havien classificat per a la segona ronda abans d'aquesta jornada i els seus tècnics van donar descans a alguns dels seus jugadors més importants. I d'inici, va ser el conjunt sud-americà qui va portar la iniciativa, i va trobar el premi després d'una falta sobre Bentancur a la frontal. Luis Suárez va executar el lliure directe amb un xut ras.

Rússia va reaccionar ràpid, però Txèrixev va ser incapaç de superar Muslera. En canvi, poc després, el migcampista del Vila-real marcava en pròpia porta en desviar un xut de Diego Laxalt. I per si això no fos prou, els problemes es van multiplicar per a l'amfitriona amb l'expulsió, per doble groga, de Smolnikov en el minut 36.

Amb el duel desequilibrat, el ritme va baixar després del pas per vestidors, amb els sud-americans controlant sense imprimir excessiva velocitat. Només Dzyuba va provar sort per part russa, amb un xut desviat. Per la seva banda, els uruguaians van estar a punt d'incrementar la renda en una contra que Cavani no va poder culminar. I ja a punt d'acabar-se el partit, el davanter del PSG sí que va encertar a marcar després d'un rebuig.