La selecció alemanya ha protagonitzat aquest dimecres la gran sorpresa del Mundial de Rússia després de perdre amb Corea del Sud (2-0) i quedar eliminada en la fase de grups, cosa que no li havia passat mai i que provocarà que el futbol tingui nou rei el proper 15 de juliol.

La vigent campiona va quedar eliminada a les primeres de canvi fa 80 anys, en els vuitens de final del Mundial de França 1938, quan ni tan sols existia la fase de grups, i mai havia tornat a encaixar un cop tan dur. Ni tan sols el Brasil podia presumir d'una cosa així, ja que la pentacampiona va caure en la fase de grups d'Anglaterra 1966. Alemanya portava quatre Mundials seguits aconseguint almenys les semifinals, amb títol inclòs fa quatre anys.

Després de la derrota inicial davant Mèxic (1-0) i sobreviure davant Suècia gràcies a una genialitat 'in extremis' de Toni Kroos (2-1), el castell alemany s'ha ensorrat definitivament davant el rival teòricament més inferior del grup, una Corea que ha arrodonit la humiliació condemnant al seu adversari a l'últim lloc d'aquest Grup F.

Les notícies que arribaven des del Iekaterinburg Arena, on Suècia golejava a Mèxic, obligaven els de Joachim Löw a marcar un gol, tan sols un, davant un rival que estava ja eliminat perquè la seva única opció de seguir aspirant als vuitens passava per un triomf asteca.

Però el gol no ha arribat. Del minut 80 al 90 l'han tingut Reus, amb un xut llunyà, després Hummels, que ha fallat la més clara de cap a boca de gol, i tot seguit Kroos, que s'ha trobat amb un imperial Jo. El porter coreà, nomenat millor jugador del partit, ja havia deixat una parada espectacular davant Goretzka res més iniciar-se la segona part, després d'una primera meitat en què Alemanya ha mostrat el mateix nervi que en un partit amistós, cosa que ha acabat sortint tan car com podia concebre en el seu pitjor malson.

Corea enfonsa el dit a la llaga

Corea, que no es va descompondre en cap moment i que també ha tingut les seves pròpies ocasions per mitjà de Son, un turment només alleujat per la intel·ligència de Hummels, ha aprofitat que el seu adversari estava completament bolcat per donar el cop de gràcia amb dos gols en el descompte.

El primer ha sorgit del VAR, que ha confirmat que Kim no estava en fora de joc abans d'afusellar Neuer perquè el passi involuntari venia d'un jugador alemany, i en el segon, el que ha regat de llàgrimes germàniques les grades del Kazan Arena, ha estat obra de Son. L'extrem del Tottenham ha marcat a porta buida, després de recollir una pilota quan Neuer ja circulava per l'àrea coreana buscant l'èpica.

Després de dues derrotes trobava premi l'ardor guerrer de Corea, la selecció que més faltes ha comès al Mundial, i trobava l'hecatombe Alemanya, descavalcada abans d'hora i víctima de la major decepció de la seva història, la que desmenteix Gary Lineker, autor d'un dels aforismes més famosos en la història. Al contrari del que va pregonar en el seu moment l'exdavanter anglès, al futbol no sempre guanya Alemanya.