Les seleccions de França i Dinamarca es van classificar per als vuitens de final com a primera i segona del grup C respectivament, després de firmar el primer empat a zero de la competició, en un duel en què cap dels dos conjunts va necessitar prémer l'accelerador. Això va provocar que el matx fos poc atractiu per als 78.000 espectadors que eren al camp, que en la segona part van xiular i escridassar els jugadors que eren sobre la gespa.

Els gals van aprofitar l'avinentesa per fer descansar alguns dels seus jugadors importants de cara a la propera ronda, com ara Pogba, Umtiti, Matuidi o Lloris, mentre que d'altres, com Mbappé, van jugar uns minuts com a suplents. Per la seva banda, els danesos encara van arriscar menys i van exhibir la seva fortalesa defensiva en la primera meitat. Això els va permetre allargar a 18 la seva ratxa de partits sense conèixer la derrota i tornar als vuitens setze anys després.

Perú s'acomiada amb un triomf

La selecció del Perú es va acomiadar de la seva primera aventura mundialista en 36 anys amb una alegria, després d'imposar-se a Austràlia per 0-2 i certificar l'eliminació dels oceànics, a qui també van avançar a la classificació final del grup. André Carrillo, un dels millors futbolistes de l'equip sud-americà en el campionat, va obrir el marcador al minut 18 en aprofitar una passada de Paolo Guerrero per batre Ryan amb una rematada creuada. El mateix Guerrero va aconseguir el gol de la tranquil·litat per als peruans al minut 50, habilitat per Christian Cueva.