La selecció argentina va guanyar amb molt de patiment la de Nigèria i serà finalment als vuitens de final del mundial gràcies a un gol del central Marcos Rojo als darrers minuts, que va fer embogir d'alegria els seguidors de l'albiceleste. Ara, el conjunt dirigit per Jorge Sampaoli es trobarà amb un os molt més dur de rosegar, França, amb qui es jugarà l'accés als quarts.

Des de l'inici del partit es va poder apreciar que l'equip argentí tenia una altra cara, i van dominar el partit gràcies a un canvi de tàctica i un ritme elevat. Ben aviat, al minut 14, Messi va rebre una magnífica passada a l'espai de Banega, va realitzar un control en carrera amb la cuixa, un segon toc per fer-se espai i amb poc angle va etzibar un xut creuat amb la cama dolenta, la dreta, que va acabar al fons de la xarxa. Després d'aquesta diana inicial, el conjunt sud-americà va augmentar el seu domini, i altre cop Messi va poder fer el segon amb una falta que es va estavellar al pal.

Només començar la segona meitat, Mascherano va cometre un penal innocent en la sortida d'un córner i el nigerià Moses no va fallar per empatar el partit. El gol va fer mal a l'Argentina, que va baixar el ritme i va deixar espais a les esquenes on els ràpids davanters africans podien atacar.

Amb el pas dels minuts els argentins es van asserenar i van tornar al guió inicial de connectar Banega amb Messi. Sampaoli va donar entrada a Pavón per guanyar velocitat i profunditat. El VAR va actuar per negar un penal per mans a favor de Nigèria, i posteriorment Higuaín, com sempre en les grans cites, va fallar l'única ocasió clara de gol del seu equip. Tot i el domini territorial, Argentina no creava ocasions i el temps s'acabava. Però va arribar l'èpica argentina, la passió i la bogeria futbolística, i el central Marcos Rojo va fer el gol definitiu i va signar l'accés del conjunt de Sampaoli a la propera ronda de la competició.