Els vuitens de final del Mundial de Rússia es tancaran avui amb el duel entre Anglaterra i Colòmbia (20h, Telecinco), dues seleccions conscients que afronten una oportunitat històrica i que a la primera fase han demostrat arguments per arribar lluny en la competició.

Les dues seleccions van acabar la fase de grups amb un balanç de dues victòries i una derrota, però els seus camins van ser molt diferents. Els anglesos van segellar la seva classificació i van superar Tunis (2-1) i Panamà (6-1) abans de sumar una agradable derrota davant Bèlgica (1-0), que la portava a la part fàcil del quatre. Colòmbia, en canvi, va començar amb derrota amb Japó (2-1) i va remuntar fins al primer lloc del grup en batre Polònia (3-0) i Senegal (1-0).

Abans, Suècia i Suïssa s'enfrontaran en un duel de vuitens de final de ventafocs (16h, Cuatro). Els suecs arriben als vuitens amb motivació extra després d'haver enviat cap a casa Alemanya, la vigent campiona. El combinat suís, per la seva part, buscarà recuperar la seva millor cara malgrat les baixes en defensa: el lateral Lichsteiner i el central Schär estan sancionats.