Hi ha llocs que tenen una màgia especial durant l'època de Nadal. Ciutats centreeuropees que brillen amb els seus mercats tradicionals, grans capitals per embogir amb els seus aparadors i la seva oferta cultural, o destinacions inesperades que sorprenen per la seva creativitat. Aquí us deixen vuit idees per inspirar-vos.

1. París (França)

La Ciutat de la Llum s'enorgulleix dels seus arbres decorats, tant els tradicionals com els menys convencionals de les cases de moda. I és aram en aquestes dates, quan brilla molt més. Només cal recórrer els Camps Elisis , l ' avinguda Montaigne, la plaça Vendôme, Montmartre o l'antic mercat vinícola de Bercy . Hi ha cavallets gratuïts als barris.

2. Amsterdam (Països Baixos)

No hi ha Nadal a Holanda sense les galetes de gingebre, pebre i espècies conegudes com a pepernoten. I entre mos i mos, es pot passejar pels mercats d'estil anglès de Leidseplein i Koningsplein, els de caire gastronòmic situats en antics edificis industrials (foodhallen), com l'antic dipòsit de tramvies, i llocs de souvenirs com el de Westergasfabriek. Fins al 17 de gener se celebra la quarta edició del Festival de la Llum , amb instal·lacions, escultures i projeccions de lluminoses d'artistes de tot el món. Una de les més originals, al riu Amstel, serà Northern Lights, de la sueca Aleksandra Stratimirovic . En Utrecht, a 50 km, es pot gaudir d'un recorregut pels principals monuments del món convertits en estàtues de gel.

Una imatge de la bonica ciutat d'Amsterdam amb llums nadalenques. (Magazine)

3. Medellín (Colòmbia)

La ciutat colombiana, que està emergint gràcies a la cultura i a la millora de la connexió entre barris, compta amb un dels enllumenats nadalencs més sorprenents del món. Més de 100 punts de la ciutat s'il·luminen amb 31 milions de bombetes led i 40.000 figures fins al 11 de gener. El 16 de desembre comença la Novena d'Aguinaldos, una ronda de regals (i de jocs per guanyar-) que s'allarga fins al dia 24.

4. Nàpols (Itàlia)

En aquesta ciutat italiana als peus del Vesubi pot dir-se que tot l'any és Nadal. A la Via San Gregorio Armeno, els artesans segueixen creant, com en el segle XVIII , les belles, realistes i últimament iròniques figures dels pessebres napolitans. Per Nadal aquesta via es divideix en dues amb tanques de seguretat per poder organitzar les onades de gent que pugen i baixen per ella. Els pessebres històrics més cèlebres són el Cuciniello (museu de San Martino) i el del Banco di Napoli, al Palau Reial.

5. Nova York (EUA)

Compleix amb totes les expectatives: un paisatge urbà (arquitectònic i humà) fascinant que encara vibra més il·luminat per les bombetes de colors, un paradís per fer compres compulsives i una oferta cultural i artística gairebé inabastable. El xou Ràdio City Christmas celebra el seu 88è aniversari amb precioses coreografies, i un altre clàssic en aquestes dates és el Trencanous , les representacions del qual es compten per dotzenes (des de la versió hip hop fins a una eròtica, sense oblidar la dansa clàssica del Ballet de Nova York).

Els veïns de Nova York gaudeixen molt a les pistes de patinatge. (Magazine)

Un altre dels plans romàntics dels visitants de Nova York és patinar sota l'arbre de Nadal del Rockefeller Center , però a la ciutat hi ha més pistes de gel, com la de Bryant Park, gratuïta i envoltada de gratacels.

6. Londres (Regne Unit)

Visitar l'arbre de Trafalgar Square , nedar el dia de Nadal al llac Serpentine, veure els focs artificials des del London Eye, la desfilada de Cap d'Any ... són opcions clàssiques d'una destinació clàssica. Menys conegut és el Museu Geffrye (gratuït), que fins al 3 de gener decora les seves habitacions d'època per il·lustrar com el Nadal s'ha celebrat en els últims 400 anys.

Si no es troba el regal desitjat al West End (Bond Street, Carnaby St., Regent St, Covent Garden), a Cockpit Arts Christmas Open Studios (18-22 Creekside), hi ha la possibilitat de trobar peces úniques de 170 dissenyadors independents . Ah! I les rebaixes comencen el 26 de desembre.

7. Cracòvia (Polònia)

Passejar per una ciutat que combina gòtic i barroc, enamorar-se de la Dama de l'ermini de Da Vinci i veure vi calent a la plaça medieval més gran d'Europa, la Rynek Glown, són les opcions imprescindibles. A Polònia el Nadal s'allarga fins a finals de gener.

Un nen posa somrient amb un regal nadalenc. (Magazine)

8. Salzburg (Àustria)

A la ciutat de Mozart i a Oberndorf, on va néixer la nadala Santa nit, la música se sent per tots els racons. Destaquen els concerts de Cap d'Any a la Gran Casa del Festival, la fortalesa Hohensalzburg, el castell de Mirabell i el Landestheater.