Comencen els preparatius per als sopars i dinars de Nadal. A l'hora de decidir el menú d'aquests dies tan especials solem apostar gairebé sempre pels mateixos entrants. Però, per què no podem innovar i provar diferents plats?
Descobreix aquestes cinc receptes de aperitius 'gurmet' per Nadal que sorprendran a tots els teus convidats. Es tracta de canapés amb un emplatat i un gust que et deixaran sense paraules.
1. Profiterols amb salmó fumat i formatge crema
Ingredients:
- 125 l d'aigua
- 50 gr de mantega
- 75 gr de farina
- 2 ous
- 100 gr de formatge crema per untar
- 100 gr de salmó fumat
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- Anet
- Cebollí
Elaboració:
1. Escalfar en un cassó l'aigua i la mantega amb una mica de sal.
2. Quan arrenqui el bull, afegeix la farina i remou fins que la pasta es desenganxi de les vores.
3. Aparta el cassó, deixa que es temperi i afegeix els ous mentre continues barrejant fins aconseguir una pasta suau.
4. Pre-escalfa el forn a 200 ºC.
5. Folra la safata del forn amb paper encerat.
6. Elabora petites porcions amb la massa.
7. S'enforna les profiteroles durant 30 minuts fins que pugin i estiguin daurats.
8. Treu-los del forn i deixa'ls refredar.
9. En un recipient a part barreja el formatge crema, la mostassa i les herbes aromàtiques.
10. Talla per la meitat les profiteroles, úntalos amb la barreja que acabes de preparar i afegeix una tira de salmó fumat en cada un.
2. Canapès integrals amb alvocat i salmó
Ingredients:
- Alvocat
- Salmó
- Pa de sègol
Elaboració:
1. Talla fines rodanxes de pa de sègol.
2. Talla l'alvocat, agafa una mica amb la forquilla i pressiona sobre el pa per untar-lo.
3. Afegeix una rodanxa de salmó a sobre.
3. Boletes de formatge de cabra variades
Ingredients:
- Formatge de cabra
- Llavors de lli
- Llavors de pistatxo
- Granada
Elaboració:
1. Barreja una cullerada de formatge de cabra amb llavors de pistatxo.
2. Fes una bola amb la massa.
3. Repeteix el procés per elaborar boletes de formatge de diferents sabors: magrana, llavors de lli, etc.
4. Aperitiu de carbassó i paté
Ingredients:
- Pa bimbo
- Paté
- Carbassó
Elaboració:
1. Tosta el pa bimbo i talla les llesques en petits cercles amb ajuda d'un motlle rodó.
2. Talla el carbassó a rodanxes i fes-ho una mica a la planxa.
3. Posa el carbassó sobre del pa i afegeix sobre del tot una mica de paté.
5. Mosset de calamar amb ceba caramel·litzada
Ingredients:
- Calamars
- Pa
- Ceba caramel·litzada
Elaboració:
- Talla el pa en llesques.
- Coure la ceba a foc lent.
- Cuina els calamars.
- Munta l'aperitiu.