Un Nadal més, el pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona no deixa indiferent a ningú. Enguany, l'ha creat l'artista Paula Bosch. La proposta gira al voltant de totes les caixes plenes d'objectes i de records que es recuperen per aquestes festes. Hi ha caixes de tot tipus, de diferents materials i mides, i a dintre hi ha els objectes que recorden el Nadal, com la sopera, els galets, les copes de cava, el raïm, diferents pessebres amb figures noves i velles, muntats i sense muntar, arbres de Nadal, molsa i altres objectes.

Els grups municipals a Barcelona de Cs, BCN pel Canvi i el PP ja han carregat contra la representació d'aquest any i han reclamat un pessebre més tradicional. "Benvinguts al servei gratuït de recollida d'andròmines velles de l'Ajuntament de Barcelona", ha ironitzat la líder de Cs, Luz Guilarte, en una piulada a Twitter, on ha remarcat que això ho han pagat tots els barcelonins. Des de BCN pel Canvi, Eva Parera ha remarcat que "quan un pessebre s'ha d'explicar és el senyal que potser no és l'encertat". El popular Josep Bou ha opinat que Colau "munta una 'performance' amb el pessebre traster per evitar el sentit religiós del Nadal".

"De debò que no és tan difícil. Només cal un paisatge de muntanya, un estable, la verge Maria, Sant Josep, un nen Jesús, uns quants pastors i els Reis d'Orient portant ofrenes", ha indicat Parera a través de les xarxes socials.

No tot són crítiques. A les xarxes també hi ha usuaris que els ha agradat. El debat està servit.