Montserrat acollirà el Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat el proper diumenge 22 de desembre. A la Plaça de Santa Maria es realitzarà una doble actuació, amb les escenes principals del naixement de Jesús, a les 12h i a les 16h. Aquest espectacle, estarà interpretat per actors i actrius de diferentes generacions i constarà de deu escenes que recull el text principalment del Nou Testament. Les representacions duraran 30 minuts, aproximadament, i en faran quatre al matí i quatre més a la tarda. El recorregut amb les diferents escenes guiades serà entre el claustre gòtic i el Centre de Coordinació Pastoral.

El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, que està organitzat per l'Associació Cultural Calaix de Sastre, compleix enguany tretze anys. Es representa habitualment al Palau Falguera de Sant Feliu, entre les sales nobles i les terrasses, decorades convenientment, amb efectes de llum i música; és l'únic pessebre vivent de Catalunya que es fa en un pis. Des de 2011, aquest pessebre vivent forma part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, i el 2018 va ser membre fundador de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

La iniciativa de portar un pessebre vivent al Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat del rector, el P. Joan M. Mayol, que considera que les imatges populars de la tradició dels pessebres vivents "és una bona demostració de la inculturació de la fe al nostre país". "Aquestes representacions populars esdevenen -afirma el rector del Santuari de Montserrat-, gràcies a les diferents generacions que les configuren, un espai natural de cohesió social. El seu missatge espiritual de pau i d'acolliment en fan un instrument amable de diàleg entre l'Evangeli i la cultura".

L'any 2016, com a acte de cloenda del centenari de l'obra Els pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres, conjuntament amb la Coordinadora de Pastorets, la Federació de Pessebristes va col·laborar amb una mostra de diorames. Aquests diorames eren la representació de les diferents escenes dels Pastorets de Folch i Torres. Aquesta serà la primera vegada que el Santuari de Santa Maria compti amb un tast de pessebre vivent. D'aquesta manera, amb la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, les tres entitats dedicades a la tradició nadalenca ja hauran participat als actes nadalencs a Montserrat.