Després de l'èxit de l'any passat, amb més de 3.000 visitants, Món Sant Benet inicia avui les representacions del seu peculiar pessebre vivent, l'únic que es fa a dins d'un monestir. En la seva segona edició l'esdeveniment amplia els dies d'escenificació i incorpora noves escenes i nous personatges. A banda d'avui i demà també es podrà veure els dies 26, 28 i 29 de desembre, amb quatre sessions diàries a partir de les 6 de la tarda.

El Pessebre Vivent de Món Sant Benet aposta per una proposta «ambiciosa i atípica» de pessebre que combina la representació d'escenes clàssiques per part d'un centenar d'actors amb l'aplicació d'efectes d'última generació com videoprojeccions. Enguany, per exemple i com a novetat, un mapatge ocuparà la façana de l'església en la que vol ser una de les escenes «més màgiques» de la proposta.

A banda de la recreació de les escenes tradicionals de qualsevol pessebre com el naixement, l'anunciació o l'adoració, la proposta incorpora escenes de l'edat mitjana, que van des de la vida monacal que tenia lloc dins els murs del monestir a la recreació, enguany, d'altres personatges que vivien al marge de la vida religiosa, com les bruixes i els vagabunds. La iniciativa té a la direcció artística l'actriu Tàtels Pérez, que ha assumit, de nou, el repte de traslladar un clàssic pessebre vivent a l'ambientació típica de l'època medieval. De fet, el de Món Sant Benet és l'únic de tot Catalunya que es fa íntegrament dins un monestir.

Enguany, el pessebre, que ha entrat a formar part de la Coordinadora de Pessebres de Catalu-nya, creix en dates i es farà cinc dies amb 4 sessions diàries. A banda de les noves escenes també se n'han repensat de ja existents en l'edició anterior com la dels tres Reis d'Orient i l'escena de cavalleria, ubicada als Jardins de Montserrat, que planteja un món oníric amb l'escena d'un mussol i un cavall acompanyats de dos cavallers, i que enguany faran un petit espectacle de falconeria.

El pessebre, segons expliquen des de Món Sant Benet, «és una experiència sensorial única i atípica que embolcalla el visitant i el trasllada a una altra època a través de tots els seus sentits: la vista, l'oïda, el gust, el tacte i l'olfacte, jugant amb un joc d'olors al llarg del recorregut». La iniciativa té la implicació d'institucions i entitats de la comarca «que arrelen el pessebre a la seva gent i al territori». Així, ha comptat amb la complicitat d'associacions com el Mijac, la catequesi o la parròquia de Sant Fruitós i grups com l'associació Dansa Estudi Folck.

Les entrades es poden comprar a la web de Món Sant Benet, i també a la taquilla els dies de les sessions. El preu per adult és de 9 euros i de 5 per als infants entre 3 i 12 anys. Projeccions de gran format, olors, ambientació històrica, interacció amb els actors, un marc incomparable i la particularitat d'un pessebre vivent ambientat a l'època monacal doten a la proposta d'una singularitat especial. Un pessebre del segle XXI dins d'un monestir del segle X.