Cuidar-nos a través de l'alimentació és fonamental perquè el nostre organisme porti a terme les seves funcions vitals. Per això és necessari incloure aliments rics en nutrients i vitamines com, per exemple, la fruita seca. I és que, molt lluny del que es pugui pensar, aquesta fruita és molt beneficiosa per a la salut. A continuació enumerarem totes les seves propietats i les millors maneres de consumir-ne.

Motius per incloure-la en la nostra dieta

Ara, més que mai, necessitem aliments que siguin saludables. L'estrès i l'abús d'aliments rics en greixos saturats provoquen un desequilibri de l'alimentació, raó per la qual canviar els nostres hàbits per uns de més saludables ens ajudarà a sentir-nos millor i més actius. I un dels aliments que hem d'incloure en la nostra dieta és la fruita seca. Posseeix multitud de beneficis, com veurem a continuació.

— MILLORA LA PELL I ELS CABELLS

Els greixos bons tenen un paper fonamental en les membranes cel·lulars, raó per la qual la salut de la pell i els cabells millora quan la incorporem a la nostra dieta de forma regular.

— AJUDA ELS OSSOS

Contribueix a pal·liar les malalties òssies gràcies al seu contingut en calci. L'ametlla, per exemple, és una gran aliada pel seu contingut extra d'aquest mineral.

— ALT PODER SACIANT

Encara que pensem que és molt petita, el cert és que té un alt poder saciant. Així, redueix la sensació de gana i no arribarem tan ansiosos a l'àpat següent.

— BENEFICIS PER AL COR

És rica en àcids grassos omega 3, raó per la qual ajuda a mantenir a ratlla el colesterol, la hipertensió i els triglicèrids. Si es tenen problemes d'aquest tipus, l'ideal és consumir un grapat de fruita seca al dia.

— GRAN APORTACIÓ ENERGÈTICA

Gràcies a la seva contribució energètica podrem afrontar el dia amb més vitalitat. Conté abundants proteïnes i greixos, i això fa que ens aporti un extra en aquest sentit.

— CONTÉ FIBRA

L'alt contingut en fibra fa de la fruita seca una gran aliada per a aquelles persones que tenen problemes de trànsit intestinal.

— CUIDA LA VISTA.

El contingut en greixos poliinsaturats fa que la fruita seca destaqui per les seves funcions cardioprotectores i antiinflamatòries. A més, per exemple, els anacards també tenen funcions protectores per a la vista. Això es deu al fet que contenen un pigment anomenat zeaxantina, que és capaç de protegir la retina davant dels raigs ultraviolats.

— AJUDA A PERDRE PES

Els pistatxos són la fruita seca menys calòrica i, a més, són molt saciants. Per això són recomanables especialment per a les persones que tracten de baixar de pes, sempre que s'incloguin en una dieta equilibrada i es controlin les proporcions.

— CONTÉ VITAMINES

S'ha de destacar també la seva gran aportació en vitamines del grup B, com B1, B3 o folats. També és rica en vitamina E.

Crua o fregida?

Com hem esmentat, és una gran font de nutrients, sobretot greixos saludables... Però, això sí, hem de saber quina opció escollir. La majoria de paquets de supermercat solen contenir fruita seca fregida, com ara cacauets o ametlles, i això fa que no siguin tan saludables. L'ideal és prendre'ls naturals o crus. I és que, encara que la versió torrada també és més saludable que la fregida, les altes temperatures poden afectar les propietats dels seus greixos saludables i antioxidants.

Fruita seca clau per a les Festes Nadalenques

La fruita seca es pot convertir en la protagonista de molts plats. I, per Nadal, és molt freqüent trobar algunes

combinacions plenes de sabor en tota classe de receptes. En definitiva, incloure fruita seca en la nostra dieta ens farà aprofitar totes les seves propietats, beneficioses per a la salut, i sentir-nos amb més energia. Es tracta d'un aliment que no hauria de faltar en cap rebost.