Pastís de castanya

Ingredients

  • Castanyes: 750 g
  • Mantega: 100 g
  • Llet: 500 ml
  • Ous: 6
  • Sucre: 150 g
  • Sucre per al caramel: 60 g

Poseu a coure en un bol les castanyes fent-los un petit tall a la pela, amb unes gotes d'aigua o algun licor. Són a penes 10 minuts. Procediu a pelar-les i poseu-les a coure amb la llet fins que s'estovin. No trigareu més de 20 minuts. Barregeu-ho amb la mantega, el sucre i els ous fins a crear una massa no gaire compacta.

A continuació, hi ha dues tècniques que poden aplicar: En un motllo apropiat podeu liquar el sucre restant fins a crear un caramel tant al fons com a les parets, aboqueu-hi la mescla i fiqueu-ho al forn directament durant uns 20 minuts a 190º. O bé poseu la mateixa mescla al forn al bany María durant 40 minuts a 180º. Amb aquesta opció queda un resultat final més bo. Per a la decoració final podeu fer servir alguna de les castanyes cuites en la llet o empolvorar sucre glass. Però si a més voleu que els nens se la mengin, us suggerim uns vidres de xocolata (xocolata fosa) sobre el pastís.

Pastís Sacher

Ingredients:

  • 100 g de mantega
  • 100 g de farina
  • d'ametlla
  • 100 g de farina de blat
  • 6 ous
  • 100 g de sucre blanc
  • 80 g de cacau en pols
  • 10 g de llevat en pols
  • 300 g de melmelada al gust

En un bol muntem la mantega, el cacau i el sucre. Separem els rovells de les clares. Els rovells batuts els aboquem al bol de la barreja i després també hi incorporem la farina d'ametlla. Batem les clares a punt de neu i les incorporem de manera molt suau i lenta al bol. Col·loquem la mescla en un bol untat de mantega i ho fiquem al forn durant mitja hora a 200 graus. Una vegada hàgim deixat refredar el pa de pessic tenim diverses opcions: podem tallar-lo per la meitat i farcir-lo d'alguna melmelada al gust o podem tirar la melmelada per sobre, però el millor és fer totes dues coses.

Profiteroles

Ingredients:

  • 180 g de farina de blat
  • 255 ml de llet
  • 4 ous
  • 120 g de mantega
  • Xocolata líquida
  • Per al farcit: nata per muntar i sucre glass

Poseu en un cassó la llet i la mantega i just abans que comenci a bullir, aboqueu-hi la farina de blat, a poc a poc, a manera de beixamel fins que quedi una massa una mica compacta. La deixeu refredar i, mentrestant, bateu els ous que s'hi aniran incorporant lentament. El resultat final ha de tenir la consistència necessària per ficar-lo en una mànega de pastisseria (si no en teniu podeu usar dues culleres). Sobre una safata podeu anar fent bunyolets com els de la imatge, que ficareu al forn a 180º durant uns 25 minuts. Els deixeu reposar mentre munteu la nata amb el sucre glass. Obriu-los per la meitat, farciu-los amb la nata i els tireu la xocolata líquida per sobre. D'aquesta manera, segur que triomfeu.

Tiramisú

Ingredients:

  • 4 ous
  • Sucre: 100 g
  • Formatge mascarpone: 400 g
  • Melindros: 20 peces / 30 peces
  • Cafè al gust (una mica fosc)
  • Cola Cao / Nesquick al gust

Comenceu amb molt ànim posant una cafetera corresponent a dos vasos generosos de cafè. Separeu les clares dels rovells i els bateu per separat. Els rovells amb el sucre i els aneu incorporant al formatge mascarpone. Després ho incorporeu tot sobre les clares muntades amb molta cura perquè no baixin en excés, amb moviments lents. En un motllo hi col·loqueu la primera capa de melindros que mulleu amb el primer got de cafè. Una vegada que l'hagin absorbit, aboqueu-hi la primera capa de la mescla del mascarpone (la meitat) sobre la qual col·loqueu una nova capa de melindros molls amb la resta del cafè. I aboqueu-hi l'altra meitat de la mescla. Per sobre hi podeu empolvorar Cola Cao, Nesquick o un cacau en pols que us agradi. L'ideal és que reposi d'un dia per l'altre.