Oferim una sèrie de claus per posar davant dels nostres convidats una taula amb estil. Començarem proporcionant trucs per elegir el menú, així com diferents idees que puguin servir d'inspiració. A més a més, i com que la decoració és essencial, explicarem com fer-la servir per proporcionar una autèntica experiència gastronòmica.
Per fer-ho possible, hem seleccionat aquells trucs, consells i idees que millor es puguin adaptar a un sopar hivernal
elegant. Per això, ara que s'acosta el desembre, proposem als nostres lectors que s'atreveixin a fer les combinacions que més els agradin per als sopars del que, sens dubte, serà el nostre Nadal més especial.
Confeccionar un menú pot resultar senzill, però mai plou a gust de tothom. De manera que necessitarem tenir en compte les preferències dels nostres convidats, així com els seus al·lèrgens o aliments prohibits. Per encertar-la, la millor opció és elaborar múltiples plats petits, de manera que hi hagi més varietat. Per tant, canviarem la tradicional fórmula d'entrant, primer plat, segon plat i postres per una selecció de receptes senzilles, amb no gaires espècies i en petites porcions.
Quan tinguem el menú confeccionat, farem la llista del que hem de comprar. La nostra recomanació és adquirir els aliments poc abans del sopar, en la mesura del possible, perquè no perdin qualitat.
Els entrants
Aquesta pot ser la part més delicada, ja que és el primer contacte que té el comensal amb la nostra cuina. Els canapès poden ser una opció ideal, ja que en podem crear de diferents tipus. Per exemple, podem omplir-los amb còctel de gambes, pollastre a la brasa i enciam, salmó i alvocat o fins i tot formatge i melmelada. ¡El resultat serà
impressionant!
Primers i segons
Com hem avançat abans, la millor opció és canviar dos plats de gran format per quatre o cinc de més petits. Podem recórrer als ingredients amb els quals elaborem els canapès per simplificar la feina. D'aquesta manera, petits plats de peix i carn, acompanyats per verdures o arròs, seran l'elecció idònia.
Postres
A tothom li agraden les postres! No obstant, no hem de caure en el clixé de relacionar postres amb xocolata, ja que pot no ser del gust de tothom. Durant l'estiu el nostre menú podria acabar amb una macedònia amb iogurt, però al ser hivern optarem per postres calentes: coulants, pastissets, etcètera.
És clar que el més important d'un sopar amb família o amics és la companyia i, després, el menú. No obstant, tots estarem d'acord que els petits detalls són els que marquen la diferència. Cuidar fins a l'últim detall farà que els nostres convidats sentin que la vetllada ha sigut inoblidable.
L'últim | El més llegit |