El conjunt de Coaner, a Sant Mateu de Bages, és el protagonista del pessebre monumental que cada any s'exposa al Casino de Manresa. Tot i l'emergència sanitària, no faltarà a la cita nadalenca de cada any, encara que en aquesta ocasió caldrà complir estrictes mesures de seguretat. S'inaugurarà avui dissabte a la tarda i es podrà veure fins el pròxim 6 de gener. El passat Nadal, més de 10.000 persones van visitar al pessebre monumental del Grup Pessebrístic de Manresa.

El protagonista d'aquest any és el conjunt de Coaner, amb cases, castell i torre de defensa, l'església romànica de Sant Julià i el santuari proper de la Mare de Déu de Coaner. Ha representat moltes hores de feina i dedicació de l'equip pessebrístic que enguany han dirigit Jordi Muro i Miquel Sensada.

El Grup Pessebrístic dedica cada any el pessebre a conjunts monumentals de la comarca o al patrimoni natural del Bages. Enguany manté la tradició. Ha fet representacions de les torres de Fals, de Castelbell i el Vilar o la recreació del miracle de la Llum de Manresa, i ara Coaner.

A causa de la pandèmia «ens hem hagut d'adaptar, però l'important era fer el pessebre perquè és una tradició», ha assegurat el president del Grup Pessebrístic, Francesc Villegas. La seguretat hi serà tota, comenta. Així per exemple s'haurà de seguir un circuit marcat, es limitarà l'aforament a un màxim de 20 persones al mateix temps i s'hauran de mantenir les distàncies. S'exposaran, també, diorames, tres dels quals de Vidal Orive, una de les ànimes del grup i traspassat recentment.