L'espectacle musical El meu primer Nadal al Kursaal, que ja s'ha convertit en un clàssic de les festes nadalenques a Manresa, tornarà aquest desembre per novè any consecutiu amb, de moment, set funcions a la Sala Petita del teatre Kursaal els dies 27, 28 i 29 de desembre en doble funció, a les 16.30 h i a les 18.30 h i, diumenge 27, també a les 12 del migdia. Aquesta setmana ja s'havien exhaurit les localitats del 27 i 28 a les 16.30 h. L'any passat, el teatre manresà va repetir el rècord del 2018, exhaurint les onze sessions i aplegant 1.400 espectadors.

En aquesta ocasió, per servituds de la covid -i si no hi ha restriccions o cancel·lacions els propers dies- l'espectacle s'ha adaptat a un format especial però igualment proper, malgrat que la interacció entre actors i públic serà més reduïda. A més a més, la disposició de la sala serà a la italiana, amb les butaques numerades per mantenir la distància de seguretat entre els espectadors.

El meu primer Nadal al Kursaal és un espectacle del Servei Educatiu del teatre manresà que es va estrenar el desembre del 2012 amb sis funcions i que s'ha anat fent gran fins al punt que els darrers tres anys ja s'oferien onze funcions. La proposta, abans d'aquest Nadal-covid, acollia en cada funció un màxim de 130 espectadors i en vuit anys va seduir un total de 8.833 persones.

L'obra té com a protagonistes el Jan i la Júlia, els dos germans que ja han compartit amb molts infants El meu primer Kursaal, La llegenda de Sant Jordi, Jan i Júlia: benvinguda nanny! i Jan i Júlia: let's go camping' En aquesta ocasió, conviden als nens i nenes a viure amb ells la màgia del Nadal. Adreçat a nens i nenes d'entre 2 a 5 anys a l'espectacle no falta el tió, els reis mags, el pessebre, l'arbre i les cançons de Nadal. Amb guió de Cristina Gonzàlez, compta amb la direcció de Sílvia Sanfeliu; i Sílvia Blavia i Albert Ruíz com a actors protagonistes; amb David Sisó al piano, Ernest Larroya a la bateria i Alexis Cabrillana, al baix; i Guillem Cirera en signa les coreografies.

Les entrades, costen 10 euros, preu únic, i es poden comprar a www.kursaal.cat o a les taquilles del Kursaal.